4
Υγεία & Fitness

Πώς και γιατί να αξιοποιείς το smartwatch για γυμναστική

Πώς και γιατί να αξιοποιείς το smartwatch για γυμναστική
Έχεις Apple Watch; Γυμνάζεσαι; Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις γιατί το smartwatch σου είναι ο τέλειος βοηθός για σωστή γυμναστική.

Ανάμεσα σε όλα τα fitness trackers και τα smartwatches, το Apple Watch ξεχωρίζει, τόσο με το design του όσο και με τα προηγμένα του χαρακτηριστικά. Βρες το σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η Apple συνεχίζει και προσθέτει λειτουργίες στο έξυπνο ρολόι της, λειτουργίες οι οποίες έχουν ως επί το πλείστον σχέση με την υγεία και το fitness.

Το Apple Watch μπορεί να παρακολουθεί και να υπολογίζει τόσα δεδομένα, ώστε πολλές φορές το πλήθος των δεδομένων κάνει την παρακολούθησή τους πρακτικά αδύνατη. Αν κι εσύ έχεις αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, όπου η οθόνη του Apple Watch μοιάζει με κάτι που έχει βγει από… διαστημόπλοιο στο Star Wars, σίγουρα θα θέλεις να απλοποιήσεις τα πράγματα. Οι περισσότεροι εξ ημών, όταν κάνουμε γυμναστική, εστιάζουμε σε ένα πράγμα. Για παράδειγμα, όταν κάνεις τρέξιμο ή ποδήλατο ή ελλειπτικό, μπορεί να σε ενδιαφέρει να γράψεις συγκεκριμένα χιλιόμετρα, ή μπορεί να θέλεις να συμπληρώσεις έναν προκαθορισμένο χρόνο, ή ίσως να κάψεις συγκεκριμένες θερμίδες. Όταν τρέχεις, προφανώς δε μπορείς να κοιτάς το Apple Watch και να ψάχνεις ανάμεσα στα γραφήματα και στα δεδομένα για να βρεις αυτό το ένα που σε ενδιαφέρει. Εδώ η Apple, όμως, έχει μεριμνήσει! Στις ρυθμίσεις υπάρχει επιλογή για ένα και μοναδικό δεδομένο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το app Watch στο iPhone σου και να επιλέξεις Workout → Workout View → Single Metric! Αυτό ήταν!

Εκτός του ενός δεδομένου, αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη για να βλέπεις περισσότερα δεδομένα, αλλά… αυτά που εσύ προτιμάς. Η Apple παρέχει επιλογή ανάμεσα σε 12 διαφορετικές μετρήσεις για τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Πήγαινε στο app Watch και πάτα στο Workout → Workout View και κατέβα στην περιοχή Workouts. Διάλεξε κάποιο workout και πάτα το Edit. Εδώ μπορείς να δεις όλες τις μετρήσεις που είναι διαθέσιμες. Αν κάποια δεν σε ενδιαφέρει, μπορείς να την αφαιρέσεις πατώντας το κόκκινο πλην στα αριστερά. Αντιθέτως, μπορείς να προσθέσεις μετρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή Do not include πατώντας το πράσινο συν.

Τέλος, κάποιες απλές συμβουλές. Μπορείς να βάλεις default playlist για τη γυμναστική, έτσι ώστε να μην ψάχνεις τα playlists κάθε φορά που πηγαίνεις για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο. Απλά πήγαινε στο app Watch του iPhone, πήγαινε στο Workout και πάτα το Workout Playlist. Εκεί μπορείς να διαλέξεις οποιαδήποτε playlist και να επιλέξεις αν θέλεις να πάρει τα τραγούδια με τη σειρά ή να τα παίζει στην τύχη. Από την άλλη, αν έχεις ξεχάσει να φορτίσεις το Watch, μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας στο τρέξιμο, αλλά χωρίς να χάσεις την διαδρομή, απλά ενεργοποίησε το Power Saving Mode. Αυτό θα κλείσει τον αισθητήρα καρδιακών παλμών, αλλά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία σου μέσω του GPS.