7
Τεχνολογία

Πώς να βάλεις δεύτερη οθόνη στο κινητό σου

Πώς να βάλεις δεύτερη οθόνη στο κινητό σου
Τα dual screen κινητά είναι η νέα τάση της τεχνολογίας. Τώρα με την έξυπνη αυτή θήκη castAway, κάθε smartphone μπορεί να αποκτήσει μια δεύτερη οθόνη.

Αν παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στο χώρο των smartphones και, γενικότερα, της πληροφορικής, θα έχεις δει τη νέα μόδα των αναδιπλώμενων κινητών αλλά και των κινητών ή tablets με δύο οθόνες. Το πρόβλημα με αυτά είναι πως, αν έχεις ήδη smartphone, θα πρέπει να το αποστρατεύσεις και να πάρεις ένα άλλο, είτε με δύο οθόνες είτε με μια αναδιπλώμενη. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Ή μήπως υπάρχει;

Ε ναι λοιπόν, υπάρχει! Ο αυτοαποκαλούμενος εφευρέτης ονόματι Ken Mages σκέφτηκε πως είναι απολύτως εφικτό, αντί για να πάρεις ένα νέο κινητό με δύο οθόνες, να κρατήσεις αυτό που έχεις και να του προσθέσεις μια ακόμη οθόνη! Και το έκανε πράξη… σχεδόν.

Η ιδέα του, την οποία ονόμασε castAway πήγε στο γνωστό site Indiegogo και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, είχε μαζέψει σχεδόν 5 φορές το ποσό που ζητούσε. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το project στο Indiegogo έχει μαζέψει πάνω από 400.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από 2.600 υποστηρικτές!

Η ιδέα των δύο οθονών είναι απλή, αλλά το castAway την πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα! Βλέπεις, το castAway δεν είναι απλά μια δεύτερη οθόνη. Είναι μια δεύτερη αφαιρούμενη, ασύρματη οθόνη, η οποία διαθέτει και αυτή touchscreen και μπορείς να τη χρησιμοποιείς ταυτοχρόνως, και από απόσταση!

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ολίγον συγκεχυμένες, φαίνεται πως το castAway δεν είναι απλά μια οθόνη, αλλά ένα σχεδόν πλήρες δεύτερο smartphone, το οποίο συνδέεται και συνεργάζεται με το πρώτο. Στις απαντήσεις του δημιουργού, βλέπουμε πως η συσκευή χρησιμοποιεί το Chromium OS και θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει τα apps σου και στο castAway, ανεξαρτήτως του smartphone που έχεις.

Από την άλλη, θα συνεργάζεται τόσο με Android όσο και με iPhones.

Αν όλα αυτά που είδες και διάβασες σου ακούγονται ενδιαφέροντα, μπορείς να πας κι εσύ στη σελίδα του castAway στο Indiegogo και να προπαραγγείλεις ένα, στην τιμή των €231, με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τον Οκτώβριο του 2020.