14
Πολίτης του Σήμερα

Πώς να βελτιώσεις τον ήχο στο κινητό σου

Πώς να βελτιώσεις τον ήχο στο κινητό σου
Με το Sound Amplifier app, μπορείς να βελτιώσεις τον ήχο από τα ακουστικά για να απολαμβάνεις καλύτερα τη μουσική σου στο δρόμο. Όλες οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να ξέρεις…

Το Sound Amplifier το έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, μιας και είναι μία από τις προηγμένες εφαρμογές της Google, η οποία επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής να λειτουργήσουν καλύτερα. Εδώ και λίγες ημέρες, η Google έθεσε σε κυκλοφορία το app του Sound Amplifier, κάτι που επιτρέπει σε όλο τον κόσμο να το κατεβάσει και να το δοκιμάσει.

Τι μπορεί να κάνει το Sound Amplifier; Όπως αναφέρει η ίδια η Google, η εφαρμογή ενισχύει τον ήχο από την συσκευή σου (οποιαδήποτε συσκευή τρέχει Android) χρησιμοποιώντας τα ακουστικά για να παρέχει μια πιο άνετη και φυσιολογική εμπειρία στην ακρόαση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Sound Amplifier για να φιλτράρεις, να βελτιώσεις και να ενισχύσεις τον ήχο του «έξω κόσμου». Επίσης κάνει τον ήχο πιο καθαρό και πιο ευκατάληπτο. Η λειτουργία του ενισχύει τους ήχους χαμηλής έντασης ενώ δεν υπερενισχύει τους ήδη δυνατούς. Η ρύθμισή του γίνεται μέσω δύο sliders, μέσω των οποίων μπορείς να φέρεις στα μέτρα σου την ενίσχυση ήχων και τη μείωση του θορύβου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τους θορύβους του περιβάλλοντος, χωρίς να χάσεις τους σημαντικούς ήχους.

Αφού το εγκαταστήσεις στο κινητό σου, θα πρέπει να ανοίξεις τα settings, να πας στο μενού Accessibilities και να βρεις εκεί το Sound Amplifier. Αφού το ενεργοποιήσεις, μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση και άλλες παραμέτρους.

Σημείωση: το Sound Amplifier λειτουργεί μόνο με ενσύρματα ακουστικά συνδεδεμένα.

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό του Sound Amplifier είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τον ήχο ξεχωριστά για το κάθε αυτί, σε περίπτωση που το ένα αυτί θέλει λίγη περισσότερη… βοήθεια από το άλλο. Όπως είπαμε, οι ρίζες του Sound Amplifier βρίσκονται στη βοήθεια ατόμων με προβλήματα ακοής.

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν βρίσκεσαι σε διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις – για παράδειγμα, άλλες ρυθμίσεις χρειάζεσαι στον κινηματογράφο και άλλες στο μετρό.

Το Sound Amplifier διατίθεται μόνο για Android 6 και άνω, επομένως αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σύγχρονο Android smartphone. Θα το βρεις σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE.