11
Ταξίδια και αναψυχή

Πώς να εξερευνήσεις τον κόσμο με το Google Treks

Πώς να εξερευνήσεις τον κόσμο με το Google Treks
Μια νέα σελίδα της Google σου επιτρέπει να εξερευνήσεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη.

Εσύ που πήγες σήμερα; Για τους περισσότερους, η απάντηση είναι πουθενά ή έστω στη δουλειά. Εντάξει, αυτό είναι λογικό. Επίσης βάζουμε στοίχημα πως η απάντηση για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήταν κάτι διαφορετικό, αν η ερώτηση ήταν «που θα ήθελες να πας σήμερα»; Οι συνθήκες, όμως, δεν είναι πάντοτε ευνοϊκές για εξορμήσεις. Ταυτοχρόνως, όμως, αν τα γούστα σου είναι λίγο πιο εξωτικά από την πλειοψηφία των ανθρώπων, υπάρχουν και άλλοι αποτρεπτικοί παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν την πραγμάτωση των ονείρων σου.

Όπως έχουμε πει πολλάκις εδώ, όμως, η Google είναι εδώ για να σε λυτρώσει! Γιατί τώρα υπάρχει το Google Map Treks!

Τα Treks της Google καλύπτουν πολλά και διάφορα μέρη, από τα χιλιάδες που έχει ο πανέμορφος πλανήτης μας. Θέλεις να κάνεις βόλτα στην κορυφή των Άλπεων; Αναρρίχηση στο El Capitan, τον διάσημο βράχο του Yosemite Park στην California; Θες να δεις από κοντά τη διάσημη Πέτρα της Ιορδανίας; Να κάνεις κατάδυση στα περίφημα νησιά Γκαλαπάγκος; Ή μήπως στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία; Θέλεις να ανέβεις στον πύργο του Eiffel ή να δεις από κοντά το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στην Αμερική;

Αυτά και πολλά ακόμη είναι τα σημεία – προορισμοί τα οποία καλύπτει το Google Map Treks! Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 23 σημείων από ολόκληρο τον πλανήτη, από τον Αμαζόνιο στη Βραζιλία μέχρι το Νεπάλ και από τους πάγους του Καναδά μέχρι τις ζούγκλες της Αφρικής! Και βέβαια, όσο περνά ο καιρός, θα προστίθενται και άλλα μέρη!

Δεν έχεις παρά να πατήσεις στο link www.google.com/maps/about/treks/#/list και να αρχίσεις τις βόλτες στην υδρόγειο!