16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πώς να κάνεις τα Windows 10, Chromebook

Πώς να κάνεις τα Windows 10, Chromebook
Με αυτά τα apps μπορείς να κάνεις τα Windows 10 να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν Chromebook.

Δεν έχουμε κάτι με τα Windows 10, ίσα ίσα πρόκειται για ένα σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα. Το μόνο κακό με τα Windows 10 (και όχι μόνο με τα 10) είναι πως… αν θέλεις απλά να κάνεις κάποια απλά πράγματα, το Chrome OS είναι πιο απλό! Επίσης, υπάρχουν κάποιες λειτουργίες των Windows οι οποίες είναι, όπως λέμε στην προγραμματιστική διάλεκτο, hardcoded, δηλαδή δεν αλλάζουν. Με τα κατάλληλα εργαλεία, βέβαια, όλα αλλάζουν! Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως μπορείς να φέρεις τα Windows 10 ακόμη περισσότερο στα μέτρα σου!

Chrometana Pro / EdgeDeflector
Εδώ έχουμε συνδυασμό δύο προγραμμάτων, για να αποφύγεις τον Edge όσο και την αναζήτηση μέσω Bing, από την taskbar. Το πρώτο είναι ένα extension για τον Chrome, το οποίο ανακατευθύνει κάθε κλήση προς το Bing στη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σου – και δη, προς το Google search. Το δεύτερο είναι ένα μικρό πρόγραμμα, το οποίο καταλαβαίνει κάθε φορά που τα Windows πάνε να ανοίξουν τον Edge και ανακατευθύνει την κλήση στον browser που έχεις επιλέξει ως default στον υπολογιστή.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο σημαίνει πως, όποτε η Cortana πάει να ανοίξει παράθυρο του Edge με αναζήτηση στο Bing, τελικά θα ανοίξει ο Chrome (ή όποιος άλλος browser έχεις ως default) και η αναζήτηση θα γίνει στο Google (ή σε όποια άλλη μηχανή αναζήτησης έχεις επιλέξει).

Twinkle Tray
Θα ήθελες να μπορείς να ελέγχεις τη φωτεινότητα της (εξωτερικής) οθόνης σου, όπως κάνεις στο laptop, από το tray, αντί να ψάχνεις τα πλήκτρα στην οθόνη; Το Twinkle Tray θα σου δώσει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί η οθόνη σου να υπακούει στο πρωτόκολλο DDC/CI και WMI.

TaskbarX
Ζηλεύεις το look των Chromebooks ή των Macintosh που έχουν τα εικονίδια της taskbar τους στο κέντρο; Μπορείς να το κάνεις κι εσύ, με το TaskbarX! Απλά εγκατέστησέ το και θα δεις τα εικονίδιά σου κεντραρισμένα στην taskbar!

Windows 10 Auto Dark Mode / Luna
Αυτά τα δύο εργαλεία κάνουν την ίδια δουλειά. Ποια είναι αυτή; Μα… να ρυθμίζουν τα Windows ώστε να έχεις το φωτεινό light mode την ημέρα και να γυρνάνε στο σκοτεινό dark mode τη νύχτα, για να μην τυφλώνεσαι! Τόσο απλή λειτουργία, και όμως, τα Windows δεν την διαθέτουν!

WinDynamicDesktop
Παρόμοιο με τα προηγούμενα, το εργαλειάκι αυτό «κλέβει» την ιδέα από το macOS: αλλάζει το wallpaper στο desktop ανάλογα με την ώρα! Αν θες κάτι πιο φωτεινό το πρωί, αλλά προτιμάς πιο χρωματιστό το μεσημέρι και πιο σκοτεινό το βράδυ, αυτό εδώ θα αναλάβει να κάνει τις αλλαγές την ώρα που πρέπει!

Και επειδή ίσως σκέφτεσαι πως το laptop σου είναι αρκετά παλιό και δεν θα αντέξει τα παραπάνω «πειράγματα» μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις αναβάθμιση. Επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και βρες ένα καινούριο Windows 10 laptop για να κάνεις τη δουλειά σου – και να το κάνεις να μοιάζει με Chromebook φυσικά!