7
Τεχνολογία

Πώς να κάνεις το κινητό σου webcam

Πώς να κάνεις το κινητό σου webcam
Αξιοποίησε την κάμερα του κινητό σου για να τη συνδέσεις στο PC σαν wecam. Βήμα προς βήμα η διαδικασία.

Δεν έχεις webcam, αλλά πρέπει να γράψεις ένα βίντεο για το Facebook ή το YouTube; Ίσως πάλι έχεις webcam (όλα τα laptops έχουν) αλλά χρειάζεσαι μια δεύτερη;

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Android κινητό σου. Υπάρχει ένα app που κυριολεκτικά κάνει θαύματα. Πρόκειται για το DroidCam και αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει το κινητό σου σε webcam. Αποτελεί μια ιδανική λύση για ένα παλιό κινητό καθώς λειτουργεί και με παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Το app λειτουργεί ως εξής: Υπάρχει ένας μικρός client που θα πρέπει να εγκατασταθεί σε PC με Windows ή Linux και το app DroidCam Wireless Webcam που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν από εδώ, ενώ διατίθεται και έκδοση επί πληρωμή η οποία δεν εμφανίζει διαφημίσεις.

Η επικοινωνία κινητού με PC μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω USB, είτε μέσω Wi-Fi, αρκεί φυσικά υπολογιστής και smartphone να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Επίσης, θα χρειαστεί να βάλεις χειροκίνητα την IP και τον αριθμό της θύρας που εμφανίζεται στον PC client. Από εκεί η κάμερα του κινητού ανοίγει και συμπεριφέρεται ως webcam. Μέσω του app μπορείς να ρυθμίσεις την ποιότητα, καθώς το εάν επιθυμείς να ενεργοποιηθεί και το μικρόφωνο. Στην εμπορική έκδοση υπάρχουν και μερικά άλλα features, όπως mirroring της εικόνας ή zoom.

Δεύτερος τρόπος

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να κάνεις το κινητό σου κάμερα. Πήγαινε στο http://ip-webcam.appspot.com/ και κατέβασε τον σχετικό client από το link που θα βρεις δεξιά, αλλά και το IP Camera Adapter app σαρώνοντας με το κινητό σου το QR code που θα βρεις στα δεξιά. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με το προηγούμενο, ενώ το app προσφέρει διάφορες επιλογές αναλύσεων.

Το μόνο πρόβλημα που παρατηρήσαμε είναι ότι δεν καταφέραμε να «ανοίξουμε» τη selfie cam, παρά μόνο την πίσω κάμερα του κινητού μας.