4
Υγεία & Fitness

Πώς να κοιμάσαι πιο σωστά

Πώς να κοιμάσαι πιο σωστά
Μπορείς να κοιμάσαι πιο σωστά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα με το πανταχού παρών Google Fit και τη συνδρομή σχετικών με τον ύπνο apps.

Στη σημερινή εποχή, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία είναι ο καλός ύπνος. Ο ύπνος είναι η διεργασία όπου το σώμα αποφορτίζεται και ξεκουράζεται, αλλά και ο εγκέφαλος ηρεμεί και εκτελεί μια σειρά από πολύ σημαντικές λειτουργίες – όπως το να παγιώνει γνώσεις αλλά και να ξεσκαρτάρει πληροφορίες που έλαβε κατά την ημέρα. Ακόμη, αν προσπαθείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, στην περίοδο του ύπνου το σώμα χαλαρώνει, χτίζει μύες και αποβάλλει τοξίνες και λοιπά παραπροϊόντα αυτής της διαδικασίας.

Το Android μπορεί να σε βοηθήσει να παρακολουθείς τον ύπνο σου και να δεις αν όντως η περίοδος του ύπνου σου είναι ποιοτική και αν ξεκουράζεσαι, ή αν έχεις κάποιο πρόβλημα. Ένα από τα καλύτερα apps για αυτή τη δουλειά είναι το Sleep as Android, το οποίο μπορεί να συνεργαστεί με το Google Fit και να σε βοηθήσει να αναλύσεις τον ύπνο σου!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το app στο smartphone σου μαζί με το Google Fit. Στη συνέχεια περνάς τις αρχικές οθόνες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να σου δώσουν τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για τη λειτουργία του app. Έπειτα, θα σου ζητηθεί να θέσεις ένα ξυπνητήρι για την ώρα που θέλεις να είσαι ξύπνιος.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσεις το Sleep as Android με το Google Fit. Αυτό μπορείς να το κάνεις γράφοντας Google Fit στη μπάρα αναζήτησης του app στο πάνω μέρος. Έπειτα, αφού πατήσεις πάνω στο Services > Google Fit, θα σου ζητήσει άδεια για να συνδεθεί με αυτό και να ανταλλάσσει δεδομένα. Εδώ θα πρέπει να πατήσεις Allow.

Τώρα είσαι έτοιμος για… ύπνο! Αφού ξαπλώσεις, μπορείς να ανοίξεις το Sleep as Android και να πατήσεις το πλήκτρο στο κάτω μέρος της οθόνης με την ένδειξη Start sleep tracking και εικονίδιο το φεγγαράκι. Στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης, υπάρχουν και shortcuts για ύπνο 7 ωρών, μισής ώρας ή και λιγότερο, ώστε απλά να πατήσεις αυτό και το app να ρυθμίσει αυτομάτως το ξυπνητήρι, για να μην παρακοιμηθείς. Μπορεί ακόμη και να σου παίξει νανούρισμα.

Εκτός αυτών, το app έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τον ύπνο σου, τόσο από το μικρόφωνο, ανιχνεύοντας ροχαλητό και παραμιλητό, αλλά και τις κινήσεις σου, μέσω ηχητικών κυμάτων.

Το καλύτερο απ’ όλα; Τα δεδομένα που συλλέγει για τον ύπνο σου, τα μεταφέρει και στο Google Fit, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα της σωματικής σου κατάστασης.