8
Ψυχαγωγία

Πώς να πάρεις ακριβείς μετρήσεις με το κινητό

Πώς να πάρεις ακριβείς μετρήσεις με το κινητό

Αν ασχολείσαι με κατασκευές και γενικά «πιάνουν τα χέρια σου», στα διάφορα apps stores μπορείς να βρεις πολλές εφαρμογές-εργαλεία που θα απογειώσουν τη δημιουργικότητά σου και παράλληλα θα σου λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Μία από τις πιο γνωστές είναι η εφαρμογή Smart Tools. Μια συλλογή 15 εφαρμογών για κινητά και tablet με Android, οι οποίες αναλαμβάνουν διαφόρων τύπων εργασίες που έχουν να κάνουν με μετρήσεις, και όχι μόνο. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήσιμα εργαλεία αξιοποιούν τους αισθητήρες που βρίσκουμε πλέον στις περισσότερες συσκευές. Οι «lite» εκδόσεις των εργαλείων διατίθενται δωρεάν, σαν ξεχωριστές εφαρμογές, ενώ υπάρχει και επί πληρωμή έκδοση, δηλαδή μία εφαρμογή που περιέχει τα ίδια εργαλεία με επιπλέον χαρακτηριστικά στο καθένα.

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της συλλογής είναι το Smart Measure. Μέσω αυτής της εφαρμογής, γνωρίζοντας το ύψος του κινητού ή του tablet σου από το έδαφος, μπορείς  να υπολογίσεις κατά προσέγγιση: α) την απόσταση μέχρι ένα άλλο σημείο στο έδαφος, και β) το ύψος ενός αντικειμένου. Ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο είναι το Smart Distance που μπορεί να υπολογίσει την απόστασή σου από κάποιο αντικείμενο, γνωρίζοντας το ύψος αυτού του αντικειμένου.

Το Unit Converter είναι η ιδανική επιλογή για μετατροπή μονάδων μέτρησης ενώ η επιλογή Smart Compass θα μετατρέψει εύκολα και γρήγορα το κινητό σου σε πυξίδα. Το Smart Level είναι ένα εργαλείο που χρησιμεύει στο να ελέγξεις αν μία επιφάνεια είναι επίπεδη, το Sound Meter καταγράφει την ένταση του ήχου από το μικρόφωνο σε decibell ενώ το Metal Detector μπορεί να μετρήσει το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από κάποιο μεταλλικό αντικείμενο.

Σε γενικές γραμμές το Smart Tools περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για να επιλέξεις αυτά που καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες.

Για τους χρήστες iPhone, το MeasureKit είναι μια χρήσιμη εφαρμογή που σου επιτρέπει να κάνεις πολλές διαφορετικές μετρήσεις, χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σου. Και αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει εννιά διαφορετικά εργαλεία για να διαλέξεις, ενώ χάρη στον εξελιγμένο αλγόριθμο που διαθέτει, η εφαρμογή εγγυάται έγκυρες και ακριβείς μετρήσεις ακόμα και σε τοίχους ή άλλες κάθετες επιφάνειες.

Διάλεξε το app που σου ταιριάζει καλύτερα και… καλά μαστορέματα!