7
Τεχνολογία

Πώς να στείλεις φαξ χωρίς… φαξ

Πώς να στείλεις φαξ χωρίς… φαξ
Στην εποχή του Internet, οι μηχανές fax μοιάζουν παρωχημένες. Κι όμως πολλές εταιρείες τις χρησιμοποιούν ακόμα. Ευτυχώς υπάρχουν cloud υπηρεσίες που σου επιτρέπουν να στέλνεις και να λαμβάνεις φαξ μέσω Internet, χωρίς συσκευή.

Είναι γεγονός πως στις μέρες μας η αποστολή φαξ είναι μια διαδικασία που μας θυμίζει… κάτι από τα παλιά, και συνήθως περιορίζεται σε εταιρίες και κρατικές υπηρεσίες. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, όπου η αποστολή φαξ είναι απαραίτητη. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείς να στείλεις δωρεάν φαξ μέσω Internet από τον υπολογιστή και χωρίς συσκευή φαξ.

Το MyFax είναι μία πολύ δημοφιλής υπηρεσία για την αποστολή φαξ online, που σου επιτρέπει να στείλεις έως και δύο φαξ την ημέρα στο δωρεάν του πρόγραμμα. Εάν χρειαστεί να στείλεις παραπάνω φαξ ή αν θες να λαμβάνεις φαξ, μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν την υπηρεσία για 30 ημέρες. Μετά τις 30 ημέρες, το κόστος ξεκινάει από 10 ευρώ τον μήνα για αποστολή και λήψη 100/200 φαξ, ενώ φτάνει μέχρι τα 40 ευρώ για αποστολή και λήψη 400 σελίδων τον μήνα.

Για να στείλεις δωρεάν τις δύο σελίδες φαξ ημερησίως, πρέπει να ακολουθήσεις μια πολύ απλή διαδικασία, συμπληρώνοντας τρεις φόρμες. Στην πρώτη φόρμα γράφεις τα στοιχεία του παραλήπτη, το ονοματεπώνυμό του και την επωνυμία (προαιρετικά), ενώ έχεις την επιλογή ανάμεσα σε 41 χώρες αποστολής. Στη δεύτερη φόρμα συμπληρώνεις ένα έγκυρο mail και προαιρετικά τα στοιχεία του αποστολέα και τέλος στην τρίτη φόρμα επιλέγεις το αρχείο που θέλεις να στείλεις ως φαξ.

Εκτός από αρχεία Word, Excel, PowerPoint, PDF, και αρχεία εικόνων όπως JPG, TIFF, και PSD, η υπηρεσία υποστηρίζει 178 τύπους αρχείων, ακόμα και από εξαιρετικά εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως οι βάσεις δεδομένων, αρχεία του AutoCAD, κ.α.. Ο περιορισμός για τη δωρεάν έκδοση είναι πως το αρχείο πρέπει να έχει μέγεθος το πολύ 10 MB και να είναι μέχρι 10 σελίδες.

Αν θέλεις να στείλεις σκέτο κείμενο, μπορείς να το κάνεις copy-paste στο κουτί «Enter Text Message» και να πατήσεις το κουμπί «Send Fax» για να σταλεί το φαξ. Λίγα λεπτά μετά το ανέβασμα του αρχείου, η υπηρεσία θα στείλει στο email που δήλωσες ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Κάνοντας κλικ στον link που θα βρεις στο e-mail, αποστέλλεται και το φαξ.

Αν χρησιμοποιείς το δωρεάν πρόγραμμα, μέσα στο ίδιο 24ωρο μπορείς να στείλεις ακόμα ένα δωρεάν φαξ, αλλιώς για περισσότερες δυνατότητες μπορείς να αγοράσεις κάποιο επί πληρωμή πλάνο.

Τώρα λοιπόν αντί να κάθεσαι να ψάχνεις κάποιον που να διαθέτει συσκευή φαξ, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα, γρήγορα και κυρίως ανέξοδα!