12
Η COSMOTE και Εσύ

Πώς το 5G θα αλλάξει την εκπαίδευση

Πώς το 5G θα αλλάξει την εκπαίδευση
Tο τρίτο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι της στο YouTube. Θέμα του επεισοδίου, είναι η εκπαίδευση και πώς οι εφαρμογές των δικτύων 5ης γενιάς την ενισχύουν, την εμπλουτίζουν και την καθιστούν προσβάσιμη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται.

Η Cosmote προχωρά την ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς, το γνωστό σε όλους 5G, αλλά φροντίζει και για την σωστή ενημέρωση του κόσμου για την ριζοσπαστική αυτή τεχνολογία, η οποία υπόσχεται τόσα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο, έχει δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube, μέσω του οποίου δίνει μικρά βίντεο υπό τη μορφή μίνι ντοκιμαντέρ και τα οποία αναλύουν, το καθένα, ένα διαφορετικό τμήμα της τεχνολογίας 5G. Τώρα έφτασε η ώρα για το νέο επεισόδιο, το οποίο πραγματεύεται τον κόσμο της εκπαίδευσης και το πως μπορεί να αλλάξει δραματικά μέσα από την τεχνολογία 5G.

Το επεισόδιο μπορείς να το δεις εδώ:

Στο νέο επεισόδιο μπορείς να δεις εφαρμογές της τεχνολογίας 5G, η οποία επιτρέπει σε μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές να συμμετέχουν σε μαθήματα που γίνονται σε άλλα σχολεία. Αλλά επιτρέπει και σε μαθητές περιοχών όπως τα νησιά μας να επισκεφθούν μέσω εικονικής πραγματικότητας την Αθήνα και να δουν με τα μάτια τους τα διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία δεν υπάρχουν στο άμεσό τους περιβάλλον.

Βέβαια, όπως αναφέρεται και στο επεισόδιο, η τεχνολογία 5G μπορεί να ανοίξει τις πύλες για την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Πλέον, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, μπορεί να δει, για παράδειγμα, έναν κορυφαίο χειρουργό επί το έργον, να παρατηρήσει την τεχνική του αλλά και να κάνει ερωτήσεις.

Και αν αναρωτιέσαι γιατί χρειάζεται το 5G για όλα αυτά, αφού αρκεί μια οποιαδήποτε σύνδεση, η απάντηση είναι τόσο απλή: το 5G κρύβει μέσα του ένα πακέτο πολλών τεχνολογιών, οι οποίες επιτρέπουν, για πρώτη φορά, τη μεταφορά τεραστίου όγκου δεδομένων ασύρματα, σε περιοχές απομακρυσμένες και δύσβατες, όπου η ανάπτυξη επίγειου δικτύου οπτικών ινών είναι δύσκολη και ασύμφορη!

Μπες κι εσύ στο δίκτυο 5G της Cosmote και δες από πρώτο χέρι το πως η νέα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που μαθαίνεις, που εργάζεσαι, που ζεις. Μάθε περισσότερα εδώ.