12
Η COSMOTE και Εσύ

Πώς το 5G θα αλλάξει την ιατρική

Πώς το 5G θα αλλάξει την ιατρική
Πρωτοποριακές εφαρμογές των δικτύων 5ης γενιάς που θα συμβάλλουν στη ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής, τη διεύρυνση της προσβασιμότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, παρουσιάζονται στο νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο».

Ήθελες να μάθεις τι είναι το 5G και είχες απορίες, αλλά πάντα ντρεπόσουν να ρωτήσεις; Ε, λοιπόν, τώρα μπορείς να μάθεις ακριβώς τι είναι, πώς λειτουργεί, αλλά και πώς μπορεί μια νέα τεχνολογία τηλεπικοινωνίας να αλλάξει τη ζωή μας προς το (πολύ) καλύτερο! Η COSMOTE, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, εκτός του ότι συνεχίζει και επενδύει για την ανάπτυξη των δικτύων 5G σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έχει δημιουργήσει και μια σειρά ντοκυμαντέρ, τα οποία έχουν μοναδικό στόχο να σου γνωρίσουν την τεχνολογία 5ης γενιάς, το 5G δηλαδή, το πώς λειτουργεί αλλά και το ποια πλεονεκτήματα – αλλά και ποιες πρωτοποριακές λύσεις – φέρνει μαζί του!

Το νέο επεισόδιο της σειράς είναι έτοιμο και μπορείς να το δεις εδώ:

Όπως είναι φανερό, η τεχνολογία 5G ανοίγει τεράστιες οδούς στην ζωή μας, με την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων αλλά, κυρίως, με την πολύ μικρή υστέρηση που προσφέρει. Πλέον είναι δυνατή η εκτέλεση ιατρικών εξετάσεων από απόσταση, επιτρέποντας σε απομακρυσμένα μέρη να έχουν αξιόπιστη και σύγχρονη ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, βλέπουμε πως η εξ αποστάσεως διάγνωση μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων ιατρικών συμβάντων, μέσω των φορετών (wearable) συσκευών, οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες στους ιατρούς.

Σε ένα άλλο επίπεδο, το 5G μπορεί να αλλάξει τη ζωή πολλών χιλιάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι ζουν με κάποια αναπηρία, με προβλήματα όρασης ή ακοής, οι οποίοι θα μπορούν, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να κινούνται και να λειτουργούν μέσα στον κοινωνικό ιστό.

Το 5G της COSMOTE είναι εδώ, εξαπλώνεται και μπορεί να βοηθήσει κι εσένα, με τρόπους που ίσως να μην έχεις καν φανταστεί! Μπες κι εσύ στο δίκτυο 5G της COSMOTE και ζήσε στο μέλλον!