16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Σκέφτεσαι ανανέωση σπιτιού; Η τεχνολογία σε βοηθά

Σκέφτεσαι ανανέωση σπιτιού; Η τεχνολογία σε βοηθά
Πώς να αξιοποιήσεις το κινητό σου και με τα κατάλληλα apps να πάρεις ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου. Τοποθέτησε εικονικά έπιπλα και δες πως θα φαίνεται ο νέος σου χώρος πριν αποφασίσεις.

Τα smartphones αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων και εξελίσσονται σταδιακά σε ένα «πολυεργαλείο» υπό την έννοια ότι αρχίζουν να λειτουργούν, για παράδειγμα, ως συσκευές ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και φθάνουν μέχρι το σημείο να χρησιμοποιούνται ως προσωπικοί σου βοηθοί ή σύμβουλοι στην ανακαίνιση και την διακόσμηση του χώρου σου.

Αν λοιπόν τώρα που μπήκε το φθινόπωρο θέλεις να ανανεώσεις το χώρο σου αλλά έχεις στερέψει από ιδέες ή η όλη διαδικασία σου φαίνεται βουνό καθώς δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις, υπάρχει μια εύκολη και ευχάριστη στη χρήση εφαρμογή, με την οποία μπορείς να δεις το πως θα φαίνεται το σπίτι σου, μετά από τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις.

Το Houzz ήρθε για να σου λύσει τα χέρια, σχετικά με την ανανέωση του σπιτιού σου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σε βοηθάει να δεις το σπίτι σου σε δύο και τρεις διαστάσεις, ώστε να μπορείς να αποφασίσεις το που θα βάλεις τι για να αλλάξει ο χώρος σου. Συγκεκριμένα η εφαρμογή διαθέτει την επιλογή «View in My Room 3D» που σου επιτρέπει να δοκιμάσεις στο δικό σου χώρο, τα έπιπλα που θες να αγοράσεις, έτσι ακριβώς όπως θα έκανες αν ψώνιζες ρούχα.

Πώς χρησιμοποιείται

Αρχικά άνοιξε την εφαρμογή και ξεκίνα να περιηγείσαι στα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Μπορείς είτε να επιλέξεις μία από τις κατηγορίες της εφαρμογής (π.χ. Home Decor ή Kitchen & Dining) είτε να αναζητήσεις ένα συγκεκριμένο προϊόν (π.χ. Armchair). Στη συνέχεια πρόσθεσε το φίλτρο 3D για να δεις μόνο τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα σε 3D προβολή.

Ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη για να μετακινήσεις τα έπιπλα μέσα στο δωμάτιό σου, βάζοντας την κάμερα του κινητού να δείχνει στο σημείο του δωματίου που θες να τοποθετήσεις τα έπιπλα. Χρησιμοποιώντας το ένα σου δάχτυλο στην οθόνη μπορείς να μετακινήσεις το 3D προϊόν ενώ χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα μπορείς να περιστρέψεις το προϊόν 360°. Κάνε διπλό tap πάνω στο προϊόν για να εμφανίσεις περισσότερες επιλογές και χρησιμοποίησε τα δυο σου δάχτυλα για να το μεγαλώσεις ή να το μικρύνεις.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 300.000 έπιπλα και προϊόντα διακόσμησης για το σπίτι, που μπορείς να δεις σε 3D μορφή και σύμφωνα με τους δημιουργούς της ο κατάλογος προϊόντων αυξάνεται καθημερινά. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS συσκευές και οι χρήστες iPhone ή iPad μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν από το App Store για να δοκιμάσουν τη 3D λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ισχυρό smartphone. Ρίξε μια ματιά στις τελευταίες κυκλοφορίες από την COSMOTE και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.