8
Ψυχαγωγία

Σου αρέσουν τα φυτά; Υπάρχει ένα app γι’ αυτό

Σου αρέσουν τα φυτά; Υπάρχει ένα app γι’ αυτό
Για επίδοξους κηπουρούς σε μπαλκόνια και κήπους, η βοήθεια των σχετικών έξυπνων apps είναι πολύτιμη. Με τη βοήθειά τους θα ξέρεις πώς να φροντίζεις κάθε φυτό.

Είτε είσαι σπιτόγατος, είτε απλά αναγκασμένος να μένεις στο σπίτι λόγω ανωτέρας βίας, ένας τρόπος να κάνεις το σπίτι σου πιο φιλικό και πιο όμορφο είναι να υιοθετήσεις μερικά φυτά. Μπορεί να έχεις ένα ή δύο εσωτερικού χώρου, μέσα στο σπίτι, ή μπορεί να έχεις γεμίσει το μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου με δεκάδες. Επίσης μπορεί να είσαι εξπέρ των φυτών και της βοτανικής, αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροί μας είμαστε ολίγον τι «δολοφόνοι», υπό την έννοια του ό,τι πράσινο αγγίζουμε μαραίνεται, παίρνει κάποια απόχρωση του καφέ και πεθαίνει.

Αν είσαι κι εσύ από… εμάς, μην απελπίζεσαι! Υπάρχει app!

Σιγά μήπως δεν υπήρχε. Το app ονομάζεται Planta και το προτείνουμε σε όλους, είτε έχεις ένα φυτό είτε δέκα.

Το Planta, λοιπόν, είναι ένα app το οποίο κάνει πολλές δουλειές. Θα σε βοηθήσει να μάθεις τις απαιτήσεις του κάθε φυτού σου σε θερμοκρασία, ήλιο και νερό, αλλά θα σε βοηθήσει και να βρεις το καλύτερο σημείο του σπιτιού σου για να το τοποθετήσεις, έτσι ώστε να βρίσκεται στην ιδανική περιοχή θερμοκρασίας και φωτός. Επίσης θα σου υπενθυμίζει με ειδοποιήσεις το πότισμα, ενώ θα σε καθοδηγεί έτσι ώστε να μην ξεχνάς κανένα φυτό απότιστο.

Και δεν σταματά εδώ! Ναι, το Planta είναι ένα app με περισσότερες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα τη γονιμοποίηση, κάτι για το οποίο ομολογουμένως δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά τα φυτά.

Υπάρχει και έκδοση του app επί πληρωμή, η οποία διαθέτει διαγνωστικά για να σε βοηθάει να εντοπίζεις ασθένειες και προβλήματα με τα φυτά σου, καθώς και περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες για αυτά.

Α, και δεν αναφέραμε το καλύτερο! Για να μην ψάχνεσαι, αν δεν είσαι σίγουρος για το είδος του φυτού που έχεις, το Planta θα σε βοηθήσει στην ταυτοποίηση απλά βγάζοντας μια φωτογραφία του φυτού σου. Και βέβαια, αν κολλήσεις το μικρόβιο της γεωπονίας, θα σου προτείνει και άλλα είδη, ώστε να αυξήσεις το πράσινο στη βεράντα ή στον κήπο σου!

Λοιπόν… βάλε την φύση μέσα στο σπίτι σου – ή ακριβώς απ’ έξω – και θα δεις πόσο καλύτερα θα αρχίσεις να νιώθεις. Εξ άλλου, είναι γνωστό και οι έρευνες το έχουν δείξει χωρίς αμφιβολία: αν αγκαλιάσεις ένα δέντρο, μπορεί το ίδιο το δέντρο να μη νιώσει τίποτα, η χειρονομία όμως κάνει πολύ καλό στην δική σου ψυχολογία!