16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Στείλε φωτογραφίες μιας χρήσης

Στείλε φωτογραφίες μιας χρήσης
Πώς να στείλεις φωτογραφίες που εξαφανίζονται στο WhatsApp αφού ο παραλήπτης τους τις δει – μια φορά μόνο!

Οι φωτογραφίες είναι για πάντα. Εντάξει, οι φωτογραφίες δεν είναι για πάντα αλλά, στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας και των smartphones, είναι πολύ εύκολο να γίνουν. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν φορές που θέλεις να στείλεις μια φωτογραφία σε κάποιον, να τη δει μία και μοναδική φορά, κι έπειτα να διαγραφεί – ακριβώς όπως θα γινόταν και εάν βρισκόταν δίπλα σου και του την έδειχνες στο δικό σου κινητό.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι προγραμματιστές του WhatsApp (του Facebook δηλαδή), όταν σχεδίασαν το σύστημα View Once για το δημοφιλές app επικοινωνίας. Το View Once είναι μια απλή λειτουργία, η οποία δεν έχει και ιδιαιτέρως πολλές ρυθμίσεις. Απλά στέλνεις μια φωτογραφία και, όταν τη δει ο παραλήπτης, μόλις κλείσει τη φωτογραφία, αυτή διαγράφεται δια παντός.

Προσοχή, όμως! Κανένας δεν σου διασφαλίζει το ότι ο παραλήπτης δεν θα βγάλει screenshot αυτής της φωτογραφίας, ούτε καν θα σου σταλεί ειδοποίηση αν το κάνει. Με άλλα λόγια, όπως σε όλα τα πράγματα στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, μην στέλνεις με αυτό τον τρόπο ευαίσθητες φωτογραφίες σε κανέναν, νομίζοντας πως μόνο θα τη δει μία φορά και μετά θα χαθεί.

Τώρα θα μου πεις… τι φωτογραφίες, δηλαδή, να στέλνω οι οποίες να σβήνονται μετά από την προβολή τους; Πραγματικά… αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αλλά υπάρχει ως λειτουργία οπότε μπορεί κάποτε να τη χρειαστείς.

Πώς στέλνεις μια τέτοια φωτογραφία μιας χρήσης; Απλά ακολουθείς την ίδια διαδικασία ως συνήθως για να στείλεις μια φωτογραφία, αλλά προτού πατήσεις το πλήκτρο του Send (αυτό με τη σαΐτα), πατάς το μικρό εικονίδιο με τον αριθμό 1 που εμφανίζεται ακριβώς δίπλα του. Έπειτα μπορείς να πατήσεις Send κανονικά.

Όταν λάβεις μια τέτοια φωτογραφία, θα τη δεις ως συννεφάκι στο chat, χωρίς προεπισκόπηση, με ένα κυκλάκι με τον αριθμό 1 δίπλα από την ένδειξη Photo. Έτσι θα ξέρεις πως η φωτογραφία αυτή είναι μιας χρήσης. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στη θέαση της φωτογραφίας· αν θες μπορείς να την κοιτάς για ώρες. Όταν, όμως, πατήσεις το Back, δεν υπάρχει τρόπος να την ξαναδείς.