7
Τεχνολογία

Συναντήσεις και υπενθυμίσεις με τη φωνή

Συναντήσεις και υπενθυμίσεις με τη φωνή
Μια από τις νέες λειτουργίες του Google Assistant είναι ότι μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στα ημερολόγια και τις εικονικές συναντήσεις σε όλους τους λογαριασμούς σου. Την επόμενη φορά λοιπόν άσε το κινητό και απλά πες «θύμισέ μου να βάλω μια συνάντηση αύριο στις 10 το πρωί».

Χρησιμοποιείς τον Google Assistant, τον έξυπνο βοηθό της Google; Μήπως, ταυτόχρονα, έχεις περισσότερους από έναν λογαριασμούς στη Google; Μέχρι τώρα, ο Google Assistant έπρεπε να είναι συνδεδεμένος με έναν – και μόνο έναν – λογαριασμό, παρά το γεγονός πως πολλοί χρήστες διατηρούν κι άλλους λογαριασμούς στη Google. Για παράδειγμα, είναι πολύ συχνό το να έχει κάποιος έναν προσωπικό λογαριασμό και έναν εταιρικό, για επαγγελματική χρήση. Μέχρι τώρα, ο Google Assistant μπορούσε να δει μόνο έναν. Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν.

Η Google προφανώς αναγνώρισε αυτό το μειονέκτημα και φρόντισε να το διορθώσει. Εδώ και λίγο καιρό, έχει κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία – σε μορφή beta – η οποία επιτρέπει τη διασύνδεση κι άλλων λογαριασμών με τον κύριο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κοινή χρήση δεδομένων, όπως για παράδειγμα τα δεδομένα του Calendar και του Meet.

Αν σε ενδιαφέρει αυτή η λειτουργία, τότε μπορείς να δεις αν υπάρχει ενεργοποιημένη στον Assistant της συσκευής σου. Πήγαινε στα Settings του Assistant και ψάξε για μια νέα κατηγορία με τίτλο Accounts μέσα στο All Settings. Εκεί θα βρεις την επιλογή να συνδέσεις δευτερεύοντες λογαριασμούς με τον βασικό λογαριασμό που χρησιμοποιείς. Αν το ενεργοποιήσεις, θα δεις λεπτομερείς οδηγίες για το πως λειτουργεί.

Μετά την σύνδεση δεύτερου λογαριασμού, μπορείς να δεις ποιες υπηρεσίες της Google είναι διασυνδεδεμένες και τα δεδομένα τους διαθέσιμα μέσα από το Assistant. Για την ώρα, οι υπηρεσίες αυτές είναι δύο: το Calendar και το Meet. Με αυτό τον τρόπο, η Google επιτυγχάνει την ενοποίηση των λογαριασμών τόσο στο Assistant app στο κινητό σου, όσο και σε άλλες συσκευές, όπως έξυπνα ηχεία και έξυπνες οθόνες. Για κάθε τέτοια συσκευή, υπάρχει η αντίστοιχη ρύθμιση για προβολή ειδοποιήσεων αυτομάτως ή μόνο μετά από ερώτηση.

Η νέα αυτή λειτουργία σου επιτρέπει να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για events τόσο από τον κύριο λογαριασμό σου, όσο και από άλλους λογαριασμούς Google που τυχόν έχεις. Μάλιστα, στην οθόνη των ειδοποιήσεων, τα διάφορα events ξεχωρίζουν αναλόγως του λογαριασμού στον οποίο ανήκουν.

Όπως προαναφέραμε, η λειτουργία αυτή είναι ακόμη σε στάδιο beta, επομένως ίσως να μην είναι ακόμη διαθέσιμη, αλλά είναι πιθανό να έχει και κάποια μικροπροβλήματα. Το σίγουρο είναι, όμως, πως η Google δουλεύει πάνω σε αυτή την διασύνδεση και σύντομα θα τη δούμε σε όλες τις συσκευές.