80
COSMOTE Tips

Ταξιδεύεις; Ενημερώσου άμεσα για τις… «αναταράξεις» των τιμών

Ταξιδεύεις; Ενημερώσου άμεσα για τις… «αναταράξεις» των τιμών
Οι αυξομειώσεις στις τιμές των πτήσεων αποτελούν μεγάλη ενόχληση για το κλείσιμο των πτήσεων. Πλέον, η Google καθιστά δυνατή την εκ των προτέρων παρακολούθηση αλλαγής των τιμών, ώστε να μπορέσεις να βρεις τις καλύτερες δυνατές.

Εάν ταξιδεύεις συχνά με το αεροπλάνο, ή απλά σχεδιάζεις τις διακοπές σου χρειάζεσαι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις φθηνά εισιτήρια. Υπάρχουν πολλά και καταξιωμένα sites που κάνουν ακριβώς αυτό. Ένα από τα καλύτερα προέρχεται από τη Google. Ονομάζεται Google Flights (https://www.google.com/flights/) και σου επιτρέπει όχι μόνο να βρίσκεις φθηνά εισιτήρια και να τα κλείνεις online, αλλά επιπλέον σε ενημερώνει για τυχόν αυξομειώσεις τιμών, για να μπορέσεις να βρεις τις πραγματικές ευκαιρίες και να τις κλείσεις έγκαιρα.

Υποστηρίζονται όλα τα αεροδρόμια του κόσμου και όλες οι αεροπορικές εταιρίες, ενώ η χρήση του είναι πολύ απλή και ακολουθεί την… πεπατημένη: επιλέγεις αφετηρία, προορισμό, ημερομηνία, αριθμό ατόμων και το Google Flights εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες πτήσεις. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις εύρος τιμών, πτήση μετ΄ επιστροφής, αριθμό ανταποκρίσεων κ.λπ. Κάθε πτήση εμφανίζει την εταιρεία, το αεροσκάφος, τη διάρκειά της, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρονται (Wi-Fi, USB φόρτισης, video-on-demand κ.λπ).

googlefligths2

Εφόσον βρεις την πτήση που σε εξυπηρετεί προχωράς στο κλείσιμό της μέσω του site της εκάστοτε εταιρείας.

Πατώντας το κουμπί με την ένδειξη «Track Price» στο κάτω μέρος, μπορείς να ενημερώνεσαι για τις αυξομειώσεις στην τιμή της συγκεκριμένης πτήσεις, ώστε να προλάβεις την ευκαιρία όταν παρουσιαστεί.

Επιπλέον, στην επιλογή Explore Map, μπορείς να δεις τον χάρτη της πτήσης, τη διαδρομή που θα ακολουθήσει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Cloud υπηρεσίες όπως η παραπάνω δεν νοούνται χωρίς γρήγορο Internet. Αυτό που θα χρειαστείς λοιπόν είναι μια γρήγορη σύνδεση ADSL (ή ακόμα καλύτερα VDSL – δες εδώ τα πακέτα που προσφέρει η COSMOTE).