16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Τι καιρό θα κάνει; Δες το σε app!

Τι καιρό θα κάνει; Δες το σε app!
Χρειάζεσαι ομπρέλα ή γυαλιά ηλίου; Δοκιμάσαμε τα καλύτερα apps για τον καιρό και σου προτείνουμε.

Η πρόγνωση του καιρού έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια από τα δελτία ειδήσεων, ενώ η ακρίβεια των προγνώσεων είναι τόσο καλή που μπορείς να κάνεις το πρόγραμμά σου ακόμη και για την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, αν είσαι φανατικός του καιρού ή αν απλά δουλεύεις έξω, έχεις τη δυνατότητα να βάλεις ένα app στο κινητό σου και να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι καιρό κάνει ή θα κάνει. Για να μην περιορίζεσαι, όμως, στο όποιο app έχει τύχει και διαθέτει η συσκευή σου, μπορείς να βάλεις κάποιο το οποίο να ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου απαιτήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, ψάξαμε και εντοπίσαμε τα καλύτερα apps για αυτή τη δουλειά!

Meteo.gr

Δε θα μπορούσαμε να αρχίσουμε από κάποιο άλλο. Είναι το νούμερο ένα για τον Ελλαδικό χώρο, το γνωστό meteo.gr! Υπάρχουν apps τόσο για Android όσο και για iOS και προσφέρει λεπτομερή πρόβλεψη καιρού ανά τρίωρο για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από τα γενικού ενδιαφέροντος δελτία καιρού, τα οποία συνήθως σε πληροφορούν για την πρόβλεψη του καιρού στο γεωγραφικό διαμέρισμα στο οποίο βρίσκεσαι, και όχι στην πόλη σου.

AccuWeather

Ίσως το πιο γνωστό site / υπηρεσία πρόβλεψης καιρού παγκοσμίως. Ειδικά για τις ΗΠΑ, οι προβλέψεις του είναι πασίγνωστες για την ακρίβειά τους. Αλλά δεν σταματά στις ΗΠΑ, μιας και καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη, πλέον. Παρέχει μια πλειάδα πληροφοριών, όπως ταχύτητες ανέμου, υγρασία, υετό, σύννεφα, ορατότητα, επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας και άλλα πολλά. Επίσης έχει app τόσο για Android όσο και για iOS.

Dark Sky

Το Dark Sky έσκασε μέσα σε μια νύχτα, ουσιαστικά, και έγινε ένα από τα top apps για καιρικές συνθήκες, πιθανώς λόγω του ότι παρέχει άμεση πρόβλεψη του καιρού (πχ για την επόμενη ώρα). Δείχνει, όμως, και πιο παραδοσιακές μορφές πρόβλεψης. Έγινε τόσο δημοφιλές, που το αγόρασε η Apple! Ε, καταλαβαίνεις πως πλέον υπάρχει μόνο για iOS.

Geometric Weather

Τα προηγούμενα apps εντυπωσιάζουν με το πλήθος των πληροφοριών που παρέχουν. Αν όμως εσύ αυτό που θέλεις είναι απλά ο καιρός, με συνοπτικές διαδικασίες, τότε ίσως θα πρέπει να δεις το Geometric Weather. Σου παρέχει ένα καθαρό και απλό παράθυρο με τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις. Έχει και widget για την home screen, αλλά μπορεί να μπει μέχρι και ως wallpaper. Απλό και κατανοητό. Υπάρχει μόνο για Android.

Radar Scope

Το αντιδιαμετρικώς αντίθετο από το προηγούμενο, το Radar Scope είναι το app που θα σου δώσει… τα πάντα. Αν πιστεύεις πως είσαι ο… γκουρού της μετεωρολογίας και πως μπορείς να προβλέψεις τον καιρό καλύτερα από… αλγορίθμους, τότε άνοιξε το app και δες μόνος σου τις δορυφορικές εικόνες, τις μετρήσεις από τα ραντάρ και τους επίγειους σταθμούς, ώστε να βγάλεις το δικό σου προσωπικό δελτίο καιρού. Είτε είσαι χρήστης Android είτε iOS, το Radar Scope είναι εδώ για να σου δώσει… πολύ περισσότερες πληροφορίες απ’ όσες θα μπορούσες να θέλεις.