13
Επιστήμη & Έρευνα

Τουριστικό γραφείο για… διαστημικά ταξίδια

Τουριστικό γραφείο για… διαστημικά ταξίδια
Η NASA κυκλοφόρησε μια σειρά από posters για υποτιθέμενα διαστημικά ταξίδια σε πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, αλλά και σε πρόσφατα ανακαλυφθέντες εξωπλανήτες. Δες τα, ονειρέψου διαστημικές περιπέτειες και κατέβασέ τα.

Εκτός από σοβαρό επιστημονικό έργο, η NASA διαθέτει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκλαϊκευμένων δημοσιεύσεων και εκπομπών με σκοπό να επικοινωνήσει στον απλό πολίτη που ακριβώς ξοδεύει τα χρήματά του. Μην ξεχνάμε ότι η NASA είναι ένας δημόσιος οργανισμός και ο προϋπολογισμός του προέρχεται από τους φορολογούμενους. Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αναζήτηση εξωπλανητών η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από ταξιδιωτικές αφίσες που παρουσιάζουν τις τελευταίες ανακαλύψεις των επιστημόνων στο χώρο των εξωπλανητών καλώντας σε να ονειρευτείς και να φανταστείς πώς θα ήταν εάν μπορούσες να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους.

Ποιος ξέρει πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι τα διαστημικά ταξίδια αναψυχής γίνουν καθημερινότητα. Στο απώτερο μέλλον θα γίνει κι αυτό και θα μπορούν οι απόγονοί σου να κάνουν τις διακοπές τους σε έναν άλλον πλανήτη, εντός ή εκτός του Ηλιακού Συστήματος.

Σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχεις σίγουρα δει διαφημίσεις σε διαστημικούς εξωτικούς προορισμούς. Οι αφίσες που δημοσιεύει το JPL (Jet Propulsion Laboratory) της NASA έχουν μια αύρα επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα μια ρετρό αύρα των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70. Η σειρά των 14 posters ονομάζεται Visions of the Future και μπορείς να τις δεις και να τις κατεβάσεις από εδώ. Εννιά καλλιτέχνες, γραφίστες και σχεδιαστές συνεργάστηκαν με επιστήμονες της NASA προκειμένου να δημιουργηθούν οι αφίσες που βλέπεις.

Κάθε αφίσα διατίθεται με μια σύντομη περιγραφή σε μορφή PDF και αρχείο υψηλής ανάλυσης TIFF, ενώ υπάρχουν όλες σε μορφή ενός αρχείου ZIP μεγέθους 675ΜΒ.