4
Υγεία & Fitness

Το νερό κάνει καλό. Αρκεί να θυμάσαι να πίνεις

Το νερό κάνει καλό. Αρκεί να θυμάσαι να πίνεις
Εάν δεν θυμάσαι να πίνεις αρκετό νερό, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει. Το app Hydro Coach όχι μόνο σου θυμίζει, αλλά μετρά και πόσα ποτήρια νερό πίνεις.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται, κατά μέσο όρο, από 60-70% νερό. Ακόμη και ο σκελετός περιέχει 20% νερό! Και αυτό το νερό δεν μένει στάσιμο, αλλά ανακυκλώνεται συνεχώς. Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το νερό για την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος, τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα, αλλά και τον καθαρισμό του σώματος από περιττές ουσίες. Επίσης με το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος μέσω της εφίδρωσης. Όλες αυτές οι λειτουργίες καταναλώνουν νερό, το οποίο αποβάλλεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το σώμα μας. Ακόμη και η εκπνοή περιέχει νερό υπό τη μορφή υδρατμών.Και αυτό το νερό πρέπει να συμπληρώνεται.

Οι ειδικοί δεν έχουν κάποιον μαγικό αριθμό αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνούν πως ένας άνθρωπος που ζυγίζει 70 κιλά θα πρέπει να πίνει 3 λίτρα νερού κάθε μέρα.

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως, δεν το κάνουν. Από τη μία ο μοντέρνος τρόπος ζωής με το συνεχές τρέξιμο μας κάνει να το ξεχνάμε. Από την άλλη, η ψύχωση του πολιτισμού μας με κάθε είδους ποτά, ροφήματα και αναψυκτικά, πολλές φορές μας κάνει να νομίζουμε πως πίνουμε νερό μέσω όλων αυτών, αλλά το τελικό ισοζύγιο παραμένει ελλειμματικό.

Για μια ακόμη φορά, όμως, η τεχνολογία φιλοδοξεί να λύσει (και) αυτό το πρόβλημα! Το Hydro Coach είναι ένα app για το κινητό σου τηλέφωνο, το οποίο θέλει να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ποσότητα του νερού που πίνεις κάθε μέρα. Το Hydro Coach υπάρχει διαθέσιμο στο Play Store για Android ενώ οι developers αναφέρουν πως σύντομα θα ακολουθήσει και έκδοση για iOS.

Το app καταγράφει την καθημερινή σου πρόσληψη, σε παρακολουθεί και βέβαια σου υπενθυμίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα να πιείς το νερό που πρέπει. Γιατί, προφανώς, κανείς δε μπορεί να πιει 3 λίτρα νερού – ούτε 2, ούτε καν 1 – με τη μία, αλλά ακόμη και να μπορούσε, το σώμα σου θα απέρριπτε το πλεόνασμα.

Για ποιους είναι το Hydro Coach; Είναι για όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους και τις σωματικές τους λειτουργίες πίνοντας περισσότερο νερό. Για αυτούς που ασκούνται συστηματικά και θέλουν να παρακολουθούν την ενυδάτωση του σώματός τους, η οποία είναι πολύ σημαντική. Και βέβαια για όσους έχουν προβλήματα υγείας λόγω ανεπαρκούς πόσης νερού.

Λοιπόν… το νερό είναι ζωή. Αφού δεν θα άφηνες το αυτοκίνητό σου να δουλεύει χωρίς νερό στο ψυγείο, μην αφήνεις το σώμα σου χωρίς αυτό.