4
Υγεία & Fitness

Το πιο… έξυπνο, έξυπνο θερμόμετρο

Το πιο… έξυπνο, έξυπνο θερμόμετρο
Αυτό το έξυπνο θερμόμετρο δεν σου λέει απλά τη θερμοκρασία του παιδιού σου στην οθόνη του κινητού σου, αλλά σου λέει και τι να κάνεις για τον πυρετό.

Ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος γονιός, είναι προφανώς ο πυρετός! Κανένας μας δεν γεννήθηκε γονιός ή με τις κατάλληλες εμπειρίες ώστε να ξέρει πως να αντιδράσει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι επιστήμονες, οι οποίοι δουλεύουν έτσι ώστε να βοηθήσουν τους γονείς να έχουν μια καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας και να μεταφέρουν στον γιατρό αξιόπιστες πληροφορίες. Μια από τις «εφευρέσεις» της σύγχρονης επιστήμης, όπως αυτή προκύπτει από το συνδυασμό ιατρικής και πληροφορικής, είναι και το θερμόμετρο QuickCare της εταιρείας Kinsa.

Εκτός του ότι πρόκειται για ένα κανονικό θερμόμετρο με οθόνη που αναγράφει τη θερμοκρασία του ασθενούς, μικρού ή μεγάλου, έχει και άλλες δυνατότητες. Μάλιστα υπάρχει σε δύο εκδόσεις: μια παραδοσιακή για τη μασχάλη και μια πιο σύγχρονη, για λήψη θερμοκρασίας από τον πόρο του αυτιού.

Μαζί με το θερμόμετρο, όμως, έρχεται και το αντίστοιχο app για το smartphone, το οποίο είναι αυτό που κάνει όλη τη διαφορά. Το app θα σε καθοδηγήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειας και θα σου ζητήσει να του περιγράψεις τα συμπτώματα, ενώ θα σου δώσει σωστές και ιατρικώς ορθές συμβουλές για το παιδί σου, για το τι πρέπει να κάνεις και πως μπορείς να απαλύνεις τα συμπτώματα.

Λοιπόν, αντί να κάθεσαι και να ακούς συμβουλές από… γκρουπ του Facebook ή τις πεπαλαιωμένες συμβουλές της ιατρικής του ‘60 των γιαγιάδων, πάρε το έξυπνο θερμόμετρο και έχε το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν έχεις καμία δικαιολογία και μάλιστα η τιμή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή!