16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Το ρολόι σου προσέχει μην παραψηθεί το κρέας

Το ρολόι σου προσέχει μην παραψηθεί το κρέας
Το μπάρμπεκιου για τον Έλληνα δεν σημαίνει μόνο Τσικνοπέμπτη. Για όσους αρέσκονται στο ψήσιμο και τα gadgets, τώρα μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση της μπριζόλας από το smartwatch τους.

Η Τσικνοπέμπτη πέρασε, έρχεται όμως η άλλη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η οποία περιλαμβάνει ψησταριές, θράκα, κοψίδια και πολύ κρέας. Ναι, προφανώς μιλάμε για την Κυριακή του Πάσχα, οπότε και θα… ξαναφάμε κρέας από την (υποτιθέμενη) νηστεία των 40 ημερών. Εν πάση περιπτώσει, κανένας δε θέλει να φάει κακοψημένο κρέας, επομένως είτε θα πρέπει να μάθεις να ψήνεις, είτε να αφήσεις την τεχνολογία να σε καθοδηγήσει!

Δεδομένου πως υπάρχουν apps για… τα πάντα, ήταν απλά θέμα χρόνου να φτιαχτεί και ένα app για το ψήσιμο. Η εταιρεία Traeger ήταν η πρώτη που κατασκεύασε «έξυπνη ψησταριά» με Wi-Fi και ενσωματωμένους αισθητήρες για να κάνει το barbecue πιο εύκολο (σειρά Timberline), ενώ το συνοδευτικό app, το οποίο περιλαμβάνει πάμπολλες συνταγές και βίντεο με οδηγίες, συνδέεται με αυτές ώστε να σου επιτρέπει να παρακολουθείς εξ αποστάσεως το ψήσιμο.

Τώρα η εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα και φέρνει αντίστοιχο app και για το Apple Watch, με τις ίδιες δυνατότητες και λειτουργίες που έχει το βασικό app. Τι; Δεν έχεις Apple Watch; Για αυτό ακριβώς υπάρχει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Μπες εδώ και δες όλα τα τελευταία μοντέλα.

Η εφαρμογή σου επιτρέπει να εκμεταλλευτείς τους αισθητήρες θερμοκρασίας, τα χρονόμετρα και τις ειδοποιήσεις του, ώστε να συνεχίσεις το μαγείρεμα ενώ το ψήσιμο συνεχίζεται στον αυτόματο, δηλαδή χωρίς να είσαι συνεχώς από πάνω του.

Οι λειτουργίες του νέου app είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές του app για το iPhone. Μπορείς να παρακολουθήσεις τη θερμοκρασία της ψησταριάς, να κάνεις ρυθμίσεις, να θέσεις όρια στη θερμοκρασία, ακόμη και να την προσαρμόσεις κατά το δοκούν. Έχει ακόμη και ρύθμιση για να κρατήσει τα ψητά ζεστά, μειώνοντας τη θερμοκρασία, αν έχεις μείνει πίσω στα υπόλοιπα μαγειρέματα!

Στις λοιπές λειτουργίες περιλαμβάνεται μέχρι και αισθητήρας για την αποθήκη του pellet, με το οποίο λειτουργεί η ψησταριά, έτσι ώστε να μην ξεμείνεις στη μέση του barbecue, ενώ έχει και λειτουργία καπνίσματος, αν είσαι μερακλής και θες να φτιάξεις καπνιστά κρεατικά!