7
Τεχνολογία

Το σωστό ψήσιμο του κρέατος θέλει… τεχνολογία

Το σωστό ψήσιμο του κρέατος θέλει… τεχνολογία
Σου αρέσει το μπάρμπεκιου; Είσαι λάτρης του σωστού ψησίματος; Τώρα η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητές σου. Το «meater» είναι το πρώτο smart cloud θερμόμετρο που εξασφαλίζει ότι οι μπριζόλες σου θα ψηθούν σωστά.

Το ψήσιμο στην Ελλάδα είναι μια παραδοσιακή διαδικασία, η οποία κουβαλάει ιστορία χιλιάδων χρόνων. Στη σημερινή εποχή, το ψήσιμο συνεχίζει και αποτελεί παράδοση όχι μόνο στα χωριά, αλλά και στις πόλεις, σε μπαλκόνια και ταράτσες. Αν και στη χώρα μας συνηθίζουμε να ψήνουμε τα κρέατα σε βαθμό… καρβουνοποίησης, η τέχνη του barbecue αρχίζει και αποκτά όλο και περισσότερους φίλους. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που, είτε από επιλογή είτε μέσω έκθεσης στη μαγειρική του εξωτερικού, προτιμούν τη μοσχαρίσια τους μπριζόλα «medium rare» ή σκέτο «rare».

Το ερώτημα, όμως, που απασχολεί τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς είναι πως ψήνεις μια μπριζόλα τέλεια;

Η τελειότητα στη μπριζόλα, είτε την προτιμάς καλοψημένη είτε όχι, είναι θέμα θερμοκρασίας. Κανένας δεν προτιμά το κρέας του, είτε αυτό είναι μοσχάρι, είτε χοιρινό, είτε ακόμη και κοτόπουλο, στεγνό και καρβουνιασμένο. Η τέχνη στο ψήσιμο είναι να ξέρεις πότε θα βγάλεις το κρέας από τη φωτιά· πιο πριν θα είναι άψητο, πιο μετά θα είναι σκληρό.

Και εδώ έρχεται το Meater!

Το Meater είναι, απλά, ένα θερμόμετρο το οποίο λειτουργεί ασύρματα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το σφηνώσεις στο κέντρο του κρέατος που ψήνεις και να ανοίξεις το app στο smartphone σου. Μάλιστα το app έχει έτοιμες προεπιλογές ανάλογα με το είδος του κρέατος που θες να ψήσεις (μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά, αρνί, ψάρι) αλλά και το μέρος του κρέατος (π.χ σπάλα, νουά, μπούτι). Το app θα παρακολουθήσει την εσωτερική αλλά και την εξωτερική θερμοκρασία και θα σε ειδοποιήσει μόλις αυτή πλησιάσει το επιθυμητό. Εκεί θα σε παροτρύνει να αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί», οπότε και το εσωτερικό θα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η τιμή του Meater δεν είναι ιδιαιτέρως απαγορευτική, κοστίζει 89 ευρώ, κάτι που το βάζει στο στόχαστρο πολλών επίδοξων… master chef. Αν κι εσύ είσαι από αυτούς που το ψήσιμο του κρέατος είναι μια από τις αγαπημένες τους ασχολίες, ίσως το Meater είναι επένδυση και όχι πολυτέλεια.