4
Υγεία & Fitness

Το smartwatch μπορεί να σε βοηθήσει. Μάθε πώς

Το smartwatch μπορεί να σε βοηθήσει. Μάθε πώς
Το Apple Watch προσφέρει πολλά εργαλεία και ρυθμίσεις για παρακολούθηση της υγείας σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το ρυθμίσεις για να στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις όταν αντιλαμβάνεται κάποιο ατύχημα. Πώς να ρυθμίσεις το Emergency SOS και εντοπισμό πτώσης.

Αν είσαι ένας από τους ευτυχείς κατόχους του Apple Watch (εάν όχι πήγαινε στην COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ), τότε σίγουρα θα έχεις ανακαλύψει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει για την υγεία σου, όπως η μέτρηση των βημάτων που κάνεις κάθε μέρα. Δε λέμε, καλά είναι και αυτά, αλλά το υπερ-ρολόι της Apple έχει να προσφέρει πολύ πιο σημαντικές – και κρίσιμες – υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να φανούν πολύτιμες σε περιπτώσεις ατυχήματος ή κινδύνου.

Η λειτουργία SOS, για παράδειγμα, είναι σχεδιασμένη για να ειδοποιήσει τους οικείους σου αν είσαι σε κίνδυνο, μαζί με την τοποθεσία σου, ώστε να έρθει κάποιος να σε βοηθήσει. Το Show When Locked είναι μια λειτουργία που δείχνει στην οθόνη του Watch σημαντικές ιατρικές πληροφορίες, ακόμη και όταν είναι κλειδωμένο. Τέλος μπορείς να θέσεις κάποιες επαφές ως emergency contacts και να βάλεις το ρολόι να ανιχνεύει πτώσεις.

Show When Locked

Πολύ χρήσιμη λειτουργία στην περίπτωση που πάσχεις από κάποια χρόνια πάθηση ή έχεις αλλεργίες και είναι διαθέσιμη τόσο στο iPhone όσο και στο Apple Watch. Απλά στο iPhone ανοίγεις το Summary στην οθόνη του χρήστη, πηγαίνεις στο Medical Details, πατάς το Medical ID και, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, εισάγεις τις ιατρικές σου πληροφορίες. Έπειτα, στο πάνω μέρος της οθόνης ενεργοποιείς το Show When Locked.

Emergency Contact

Για να θέσεις κάποια επαφή σου ως emergency contact, στην ίδια οθόνη όπως πριν, στο Medical ID, βρες την περιοχή Emergency Contacts και πάτα το add emergency contact. Διάλεξε τα άτομα που θες να ορίσεις ως επαφές ανάγκης και πρόσθεσέ τα!

Emergency SOS

Για να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία στο Apple Watch, πρέπει να ανοίξεις το app του Watch στο κινητό σου, να επιλέξεις την οθόνη Emergency SOS και να ενεργοποιήσεις το Hold Side Button, το οποίο θα ενεργοποιήσει την οθόνη έκτακτης ανάγκης αν κρατήσεις το πλαϊνό κουμπί του Watch πατημένο.

Fall Detection

Ακριβώς από κάτω (από το προηγούμενο βήμα) από το Emergency SOS υπάρχει και η επιλογή για ενεργοποίηση του Fall Detection, της ανίχνευσης σοβαρής πτώσης. Αν το Apple Watch ανιχνεύσει απότομη πτώση και αντιληφθεί πως δεν κινείσαι, μπορεί να ενεργοποιήσει ένα συναγερμό και να σε ρωτήσει αν είσαι καλά. Αν δεν απαντήσεις, το Watch θα σου «χτυπήσει» τον καρπό με δόνηση, αν συνεχίζεις και δεν απαντάς θα στείλει ειδοποίηση ρωτώντας αν είσαι εντάξει και αν συνεχίζεις και δεν απαντάς, θα ειδοποιήσει τις κατάλληλες υπηρεσίες για αποστολή βοηθείας!