8
Ψυχαγωγία

Το YouTube Music είναι το μόνο music app που χρειάζεσαι

Το YouTube Music είναι το μόνο music app που χρειάζεσαι
Εάν μάλιστα έπαιζε και τοπικά αρχεία μουσικής τότε θα ήταν το απόλυτο music app. Από μόνο του παίζει μόνο streaming, αλλά με το κόλπο που θα σου πούμε θα καταφέρεις να το κάνεις να παίζει και τα αρχεία που έχεις στο κινητό σου.

Εσύ ξέρεις το YouTube Music; Όχι, δεν εννοούμε το απλό YouTube, στο οποίο μπορείς να βρεις βίντεο μουσικής. Πρόκειται για την προσπάθεια του YouTube (δηλαδή της Google) να μπει στα χωράφια του Spotify. Και γιατί να μην το κάνει, άλλωστε; Το YouTube είναι μακράν το νο. 1 site με βίντεο, πολλά εκατομμύρια εξ αυτών είναι μουσική και βίντεο κλιπ. Γιατί να μην έφτιαχνε ένα εξειδικευμένο app, συνδεδεμένο με μια συνδρομητική υπηρεσία, μέσα από τα οποία να μπορείς να ακούς μουσική; Όπερ και εγένετο.

Το μόνο πρόβλημα του YouTube Music είναι πως, ενώ μπορείς να ακούς μουσική, ακόμη και να κατεβάζεις κομμάτια για να τα ακούς offline, το app δεν σου επιτρέπει να ακούσεις μουσική από αρχεία που έχεις ήδη αποθηκευμένα στο κινητό σου. Τουλάχιστον, όχι χωρίς λίγο… σπρώξιμο.

Το πρώτο βήμα είναι, προφανώς, να εγκαταστήσεις το app, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Στην πρώτη φορά που θα το τρέξεις, όπως μπορείς να δεις και από το screenshot, έχεις ήδη την επιλογή, εκτός του Sign In, να παίξει μόνο τα αρχεία που βρίσκονται εντός της συσκευής. Αλλά θεωρούμε πως ενδιαφέρεσαι και για το on-line τμήμα του YouTube Music, αλλιώς δεν θα ήσουν εδώ.

Δεύτερο βήμα, αφού ανοίξει το app (και περάσεις τα προκαταρκτικά) είναι να πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του λογαριασμού σου (πάνω-πάνω και δεξιά). Στη σελίδα του λογαριασμού σου, πατάς στο Settings.

Μέσα στα Settings θα βρεις την επιλογή Show device files. Μόλις την ενεργοποιήσεις, θα λάβεις και το τυπικό προειδοποιητικό ερώτημα από το Android, το οποίο ζητά την έγκρισή σου για να δώσει πρόσβαση στα αρχεία πολυμέσων της συσκευής σου στο YouTube Music. Προφανώς, τη δίνεις.

Όταν επιστρέψεις στην κεντρική οθόνη του YouTube Music, μπορείς να πατήσεις πάνω στο Library στο κάτω μέρος. Τώρα, έχεις ένα επιπλέον tab διαθέσιμο στο πάνω μέρος: το Device Files! Εδώ θα δεις, πιθανώς, κάποια default playlists, όπως αυτό των πρόσφατα αναπαραχθέντων κομματιών ή των περισσότερο αναπαραχθέντων κομματιών. Αν ανοίξεις κάποια, θα δεις τα τραγούδια που άκουγες περισσότερο ή λίγο πιο πριν.

Προφανώς μπορείς να δημιουργήσεις και νέες δικές σου playlists, αλλά και να ακούσεις on-line μουσική από το YouTube Music!

Αυτό ήταν όλο!