7
Τεχνολογία

Τώρα έχεις Wi-Fi παντού

Τώρα έχεις Wi-Fi παντού
«Επικό Wi-Fi» λέει η διαφήμιση. Τι είναι όμως και πώς μπορείς να το επιτύχεις; Μάθε τα πάντα για τους extenders και το mesh network που σου προσφέρει η COSMOTE.

Όλοι έχουν Wi-Fi, πόσοι όμως έχουν Wi-Fi παντού; Το router βρίσκεται συνήθως στην κεντρική πρίζα του τηλεφώνου που είναι κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Φτάνει όμως το σήμα στο μπαλκόνι; Στην άλλη άκρη της αυλής σου; Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Εάν το σπίτι σου έχει δύο ορόφους έχεις σήμα; Στην περίπτωση αυτή είναι σχεδόν σίγουρο ότι το σήμα του router μετά βίας μπορεί να διαπεράσει την πλάκα του ορόφου και να φτάσει και στον επάνω όροφο. Για όλες αυτές τις καταστάσεις, αλλά και για να μπορείς να απολαμβάνεις τη μαγεία του Internet σε κάθε εκατοστό του σπιτιού σου, όσα εμπόδια κι αν συναντά το Wi-Fi, η COSMOTE σου προτείνει τον κατάλληλο εξοπλισμό για πραγματικά επικό Wi-Fi.

Extenders & Powerlines 

Η πιο απλή λύση για να επεκτείνεις το σήμα του ασύρματου δικτύου είναι με έναν ή περισσότερους extenders. Πρόκειται για μικρές συσκευές που τοποθετείς σε μια πρίζα, οι οποίες αναλαμβάνουν να ενισχύσουν το σήμα από το router σου προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη. Η εγκατάσταση αυτών των συσκευών είναι πολύ απλή, καθώς δεν χρειάζονται καμία ρύθμιση: απλά πατάς το κουμπί WPS στο router και τον extender και αυτό είναι όλο. Το κινητό ή το laptop σου δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα διαφορετικό δίκτυο, αλλά το υφιστάμενο, το οποίο τώρα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Τα Powerlines κάνουν την ίδια περίπου λειτουργία, απλά το σήμα από το router δεν μεταφέρεται ασύρματα μέχρι τη συσκευή, αλλά μέσα από τα καλώδια του ρεύματος εντός των τειχών. Εδώ απαιτούνται δύο συσκευές: η πρώτη συνδέεται στον router με καλώδιο Ethernet και σε μια πρίζα ρεύματος και η άλλη σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο δημιουργείται ένα νέο ασύρματο δίκτυο, επεκτείνοντας την εμβέλεια του υφιστάμενου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα Extenders και τα Powerline adaptors μπορείς να βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Προηγμένα routers

Εάν τώρα, επιλέξεις κάποιο πακέτο COSMOTE Double Play 50 / 100 / 200 η COSMOTE σου προσφέρει δωρεάν το Speedport Plus, ένα router με δύο Wi-Fi συχνότητες για μέγιστη απόδοση ταχύτητας ακόμα και με πολλές, ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές και τέσσερις θύρες Gigabit Ethernet. Με το πακέτο Double Play 24 / 30 μπορείς να αποκτήσεις το Speedport Plus με 1,40€ το μήνα.

Εκτός από το παραπάνω, η COSMOTE σού δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα από τα κορυφαία router της αγοράς, το FRITZ!Box 7590. Το router αυτό διαθέτει dual band Wi-Fi με πρωτόκολλο AC και με ταχύτητες έως 1733 Mbit/s στα 5 GHz και 800 Mbit/s στα 2,4 GHz, αξιοποιεί την τεχνολογία 4×4 Multi-User MIMO για δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης πολλαπλών συσκευών, ενώ χάρη στην τεχνολογία Band Steering προσφέρει σταθερή ταχύτητα και ασύρματη σύνδεση χωρίς παρεμβολές.