14
Πολίτης του Σήμερα

Τώρα μπορείς να κάνεις chat από το email σου

Τώρα μπορείς να κάνεις chat από το email σου
…αρκεί να είναι Gmail. Η Google προσθέτει μια ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα στο Gmail, το απευθείας chat χωρίς ξεχωριστό app ή σελίδα.

Μετά την έκρηξη στη χρήση υπηρεσιών της Google όπως το Meet και το Chat, λόγω της πανδημίας, η Google προσέθεσε tabs για τα Google Meet, Chat και Rooms μέσα στο G Suite – το οποίο τώρα ονομάζεται Google Workspace – για εταιρικούς πελάτες. Ο στόχος προφανής: να επιτρέψει στους χρήστες του Gmail να επικοινωνούν και να συνεργάζονται πιο εύκολα μεταξύ τους. Τώρα η Google επεκτείνει αυτή την ενοποίηση και σε προσωπικούς λογαριασμούς του Gmail και ανοίγει την πρόσβαση στα Chat και Rooms για όλους.

Η νέα αυτή λειτουργικότητα δεν έχει ανοίξει αυτομάτως για όλους, αλλά μπορείς να την ενεργοποιήσεις στο smartphone σου ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Ανοίγεις το app του Gmail στο κινητό σου, πατάς στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και κατεβαίνεις τέρμα κάτω για να επιλέξεις Settings. Αν έχεις περισσότερους του ενός λογαριασμούς, διαλέγεις αυτόν που σε ενδιαφέρει. Εκεί κατεβαίνεις μέχρι να δεις την ενότητα με τίτλο General και πρώτη πρώτη θα βρεις την επιλογή Chat. Την επιλέγεις και πατάς Ok στην επιβεβαίωση. Μετά από λίγο, το app θα σου εμφανίσει ένα pop-up με τις αλλαγές. Οι τρεις νέες επιλογές αφορούν το ίδιο το mail, το chat και το Rooms.

Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τη νέα αυτή λειτουργικότητα, αλλά αν, για κάποιον λόγο, δεν σε ικανοποιεί ή θέλεις τα πράγματα όπως ήταν πριν, μπορείς να το απενεργοποιήσεις από την ίδια επιλογή στα Settings. Η ενοποίηση του Chat έρχεται για να ολοκληρώσει πλήρως την αντικατάσταση του Hangouts και για προσωπικούς λογαριασμούς.