16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Τώρα, μπορείς να φορέσεις το smartwatch και στο δεξί

Τώρα, μπορείς να φορέσεις το smartwatch και στο δεξί
Τα smartwatches έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται στο αριστερό χέρι. Με αυτό το κόλπο μπορείς να φορέσεις ένα Wear OS smartwatch και στο δεξί… σαν κόσμημα!

Για όσους θυμούνται τα τελευταία χρόνια της ένδοξης δεκαετίας των 80s, ίσως θυμούνται τη διαφήμιση μιας μάρκας ρολογιών, η οποία έλεγε «φοριέται και στο δεξί… σαν κόσμημα». Πολλά ρολόγια τότε άλλαξαν… διεύθυνση, μετακομίζοντας στον δεξιό καρπό αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα περισσότερα ρολόγια έχουν κουμπιά στο δεξί τους μέρος, τα οποία δεν πατιόνται τόσο εύκολα αν κοιτάνε προς τον βραχίονα και όχι προς τον καρπό. Μπορείς πάντα να περιστρέψεις το ίδιο το ρολόι κατά 180° και να το φορέσεις ανάποδα, αλλά αυτό σημαίνει πως θα βλέπεις και το καντράν ανάποδα (έστω κι αν οι δείκτες συνεχίζουν και γυρίζουν δεξιόστροφα). Το ίδιο ισχύει και για τα smartwatches με αναλογικό ρολόι.

Για μια στιγμή, όμως… τα smartwatches δεν έχουν ούτε καντράν ούτε δείκτες ούτε τίποτα. Έχουν οθόνη! Τι μας εμποδίζει από το να τα φορέσουμε ανάποδα;

Λοιπόν, αυτό που μας εμποδίζει είναι το ότι κάποιος ξέχασε να προσθέσει στις ρυθμίσεις των smartwatches και του Wear OS της Google μια απλή, απλούστατη, ρυθμισούλα η οποία θα περιστρέφει τα περιεχόμενα της οθόνης κατά 180°!

Μέχρι τώρα!

Ναι, λοιπόν τώρα υπάρχει τρόπος! Όχι, ούτε η Google έβαλε στο Wear OS την πολυπόθητη σε όλους τους αριστερόχειρες, ούτε η Samsung ή κάποια άλλη εταιρεία κατασκευής smartwatch. Το έκανε ένας developer και η λύση, η οποία ονομάζεται Lefty, υπάρχει στο Play Store για να την κατεβάσεις εδώ.

Προφανώς θα χρειαστεί να δώσεις στο app μερικά δικαιώματα για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, αλλά άπαξ και το κάνεις, θα δεις ολόκληρο το user interface να κάνει… toe loop και να προσγειώνεται με άψογη περιστροφή 180°.

Η περιστροφή αυτή θα επηρεάσει τα apps, το καντράν του ρολογιού, τα settings και οτιδήποτε άλλο εμφανίζεται στην οθόνη, κάνοντας δυνατή την αλλαγή χεριού, περιστρέφοντας το ίδιο το smartwatch έτσι ώστε να έχεις την κορώνα και τα άλλα κουμπιά του ρολογιού στα αριστερά. Όπως πρέπει. Σαν κόσμημα!