8
Ψυχαγωγία

Όχι απλά αυτόματο, αλλά έξυπνο πότισμα

Όχι απλά αυτόματο, αλλά έξυπνο πότισμα
Το «αυτόματο πότισμα» γίνεται πλέον πιο έξυπνο, διατηρώντας τα φυτά σου πάντα ποτισμένα αφού εσύ έχεις τον έλεγχο από μακριά μέσω του smartphone σου.

Εκτός από την εγκατάσταση σωλήνων, διακλαδωτών, σταλακτών, συνδέσμων, βανών, μουφών και λοιπών εξαρτημάτων στις γλάστρες, το σύστημα αυτόματου ποτίσματος περιλαμβάνει και τον προγραμματιστή. Ο προγραμματιστής αυτός μπαίνει στη βρύση του μπαλκονιού ή του κήπου και μπορεί να είναι μηχανικός ή ηλεκτρονικός. Δυο ποτίσματα μέρα παρά μέρα, λοιπόν, για 5 λεπτά, και ένα πότισμα τις υπόλοιπες πώς προγραμματίζεται όμως; Η μικροσκοπική οθονίτσα με τις παυλίτσες για τις ημέρες και τα βελάκια για τα ποτίσματα για πολλούς αποτελεί άλυτο μυστήριο.

Ήταν θέμα χρόνου τα smart gadgets να επεκταθούν και στο χώρο του ποτίσματος, μετατρέποντάς το από αυτόματο σε έξυπνο, κάνοντας, μεταξύ άλλων και τον προγραμματισμό πανεύκολο. Το Eve Aqua είναι αυτό που θες. Εκτός από την απαραίτητη ηλεκτροβάνα, διαθέτει σύνδεση με Bluetooth και app για το smartphone σου! Καθώς δεν διαθέτει δική του οθόνη και ρυθμιστικά, τα πάντα γίνονται μέσα από το συνοδευτικό app που διατίθεται μόνο για iOS. Μπορείς να προγραμματίσεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Θέλεις πότισμα κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα, ένα πότισμα, δύο, τρία, για πολλά λεπτά, για λίγα; Θέλεις να μην έχεις καν πρόγραμμα και να ποτίζεις μέσω του smartphone απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι; Το ακόμη πιο ωραίο είναι πως το Eve Aqua είναι συμβατό και με το HomeKit της Apple, οπότε μπορείς να πεις κάτι του στυλ «Hey Siri, turn on the sprinklers» και το πότισμα να ξεκινήσει αυτόματα.

Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, το Eve Aqua επικοινωνεί με το iPhone ή το iPad σου, ενώ για απομακρυσμένες καταστάσεις θα χρειαστείς ένα HomePod ή ένα Apple TV.

Μέσα από το app μπορείς να δεις, προφανώς, και στατιστικά για το πόσο νερό έχεις καταναλώσει για πότισμα, πόσο συχνά ποτίζεις και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως επίσης να φτιάξεις τα δικά σου σενάρια και προγραμματισμούς, όσο πολύπλοκοι κι αν είναι.

Κάνε κι εσύ, λοιπόν, το μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου καταπράσινο χωρίς να ανησυχείς για το πότισμα. Το Eve Aqua θα σε φτιάξει!