…αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Η αρχή είναι το νέο σλόγκαν της Lego, το οποίο είναι και αυτό που την έσωσε από τη χρεωκοπία το 2003: Adults Welcome. Αυτό το λέμε για να μη νιώθεις «κάπως» επειδή σου αρέσει να παίζεις με τουβλάκια. Πάνε οι εποχές που η Lego είχε αποκλειστικό στόχο τα μικρά παιδιά και τα σλόγκαν της ήταν Just Imagine… και Play On. Adults Welcome, λοιπόν, ή σε ελεύθερη μετάφραση, και οι ενήλικοι μπορεί να είναι παιδιά. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως αυτή τη στιγμή, η Lego πουλάει πολύ περισσότερα τουβλάκια σε ενηλίκους παρά σε παιδιά. Πλέον, εκτός του ότι μπορείς να παραγγείλεις ό,τι τουβλάκι θέλεις, από τον τεράστιο κατάλογο της Lego, σε ό,τι χρώμα θέλεις (και υπάρχει) και σε ό,τι ποσότητα θέλεις, υπάρχουν και πολύ προχωρημένα σετ, όπως το Mindstorms, που βάζουν στην εξίσωση τον προγραμματισμό και τη μηχανολογία.
Το θέμα μας όμως εδώ ίναι άλλο και είναι η προαιώνια ερώτηση: «τι μπορώ να φτιάξω»; Μπορεί να έχεις πάρει απλά έναν (ή περισσότερους) κουβά με τυχαία τουβλάκια. Μπορεί να έχεις μαζεμένα περισσεύματα από διάφορα σετ. Ή και τα δύο! Το θέμα είναι πως υπάρχουν κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις, αλλά… δεν το ξέρεις. Τι θα κάνεις λοιπόν; θα αρχίσεις να μετράς ένα-ένα τα τουβλάκια για να φτιάξεις κατάλογο; Λίγο δύσκολο…
Αυτό ακριβώς, όμως, κάνει ένα app το οποίο ονομάζεται Brickit και το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα του iPhone (η έκδοση για Android θα κυκλοφορήσει σύντομα) για να αναγνωρίσει και να καταχωρίσει όλα τα τουβλάκια που έχεις διαθέσιμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα απλώσεις στο πάτωμα και να τα σκανάρεις με το Brickit.
Ωραία, θα πεις, και μετά; Μήπως ξέρω τι χρειάζεται; Μην ανησυχείς, το app συνοδεύεται και από ένα site με έναν τεράστιο κατάλογο κατασκευών που μπορείς να φτιάξεις, μαζί με λίστα του τι υλικά (τουβλάκια δηλαδή) χρειάζεσαι για το καθένα. Επομένως, αν βαριέσαι και θες να παίξεις με τα Lego σου, απλά φωτογράφισέ τα και το Brickit θα σου δώσει ιδέες για το τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά!
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.