4
Υγεία & Fitness

Καταπολέμησε το στρες με τη βοήθεια του smartwatch σου

Καταπολέμησε το στρες με τη βοήθεια του smartwatch σου
Το νέο watchOS 8 περιλαμβάνει λειτουργίες για να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος.

Η Apple κατάφερε και στρίμωξε την αγορά των smartwatches με την κυκλοφορία του Apple Watch· αυτό είναι δεδομένο. Η εταιρεία από το Cupertino της California, όμως, φροντίζει να δείχνει σε όλους το γιατί συνέβη αυτό, με βελτιώσεις, νέα apps και νέες λειτουργίες να προστίθενται συνεχώς στο έξυπνο ρολόι της. Και με την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος για το Apple Watch, του watchOS 8, φροντίζει και για την ψυχική υγεία των χρηστών του!

Το ότι η Apple είναι μια εταιρεία new age είναι γνωστό από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πολλές δεκαετίες πριν. Από τις πρώτες συνεντεύξεις του συνιδρυτή της Apple, του Steve Jobs, ήταν πασιφανές πως ο νεαρός αυτός δεν ήταν το τυπικό κοστουμαρισμένο στέλεχος, ούτε όμως και ο nerd τύπου Bill Gates, με τα γυαλιά και τα υφασμάτινα παντελόνια. Ήταν άνετος, τυπικά ξυπόλητος, έκανε γιόγκα, το τεράστιο σπίτι του ήταν άδειο, σχεδόν χωρίς έπιπλα, παρά μόνο ένα στερεοφωνικό για να ακούει Joan Baez και Bob Dylan, ενώ φορούσε τζιν σκισμένο, όχι από άποψη αλλά από… παλαιότητα, και έκανε διαλογισμό!

Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, το ότι η Apple θα έβγαζε και ειδικό app για το Apple Watch, συγκεκριμένα για διαλογισμό και αυτό που οι μοντέρνοι ονομάζουν mindfulness.

Παρεμπιπτόντως, το mindfulness – μεταφράζεται ως ενσυνειδητότητα – είναι η κατάσταση στην οποία είσαι παρών, ζεις απολύτως τη στιγμή, όλες σου οι αισθήσεις είναι συντονισμένες στο τώρα και το μυαλό σου δεν απασχολείται με άλλα πράγματα· είναι ικανότητα η οποία καλλιεργείται μετά από διαλογισμό ή άλλες πρακτικές χαλάρωσης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο site της Apple, το mindfulness είναι κάτι που όλο και περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει ως πολύ σημαντικό για την καθημερινότητά του. Στο watchOS 8, το παλιό app Breathe τώρα μετονομάζεται σε Mindfulness και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες του Breathe, βελτιωμένες, όσο και μια νέα άσκηση, το Reflect. Αυτή είναι μια άσκηση κατά την οποία το app δίνει στον χρήστη μια μοναδική ιδέα, προσκαλώντας τον να εστιάσει σε αυτήν και να τη σκεφτεί, μια ιδέα η οποία προωθεί τη θετική διάθεση του νου. Για παράδειγμα, μπορεί να δεις στην οθόνη «Φέρε στο μυαλό σου μια πρόσφατη στιγμή που ένιωθες ηρεμία. Φέρε αυτή την αίσθηση στο παρόν» ή «Αναλογίσου για ένα πράγμα για το οποίο είσαι ευγνώμων και σκέψου γιατί το εκτιμάς τόσο πολύ».

Τόσο το Breathe όσο και το Reflect παρέχουν συμβουλές για το πως μπορείς να πάρεις περισσότερα από κάθε άσκηση, αλλά και νέα animations.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και νέες λειτουργίες στο app Fitness, οι Pilates και Tai-Chi, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους αλλά και, γιατί όχι, στον διαλογισμό. Και βέβαια, υπάρχει και το Focus, το οποίο ουσιαστικά ελέγχει ποια apps και ποιες ειδοποιήσεις θα σου έρχονται στο Watch, για να μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις και να μην σου αποσπούν την προσοχή άσχετες ειδοποιήσεις, μηνύματα και ήχοι.

Για να αποκτήσεις κι εσύ ένα Apple Watch και να απολαύσεις όλα όσα αναφέραμε παραπάνω και άλλα τόσα που σου προσφέρει η πλατφόρμα watchOS, μην χάνεις καιρό. Μπες στο www.germanos.gr ή επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.