12
Η COSMOTE και Εσύ

Οδική βοήθεια ή όχι; Εννοείται ναι. Μην το σκέφτεσαι καθόλου!

Οδική βοήθεια ή όχι; Εννοείται ναι. Μην το σκέφτεσαι καθόλου!
Η οδική βοήθεια είναι συμπληρωματική κάλυψη, αλλά μπορεί να σε σώσει σε περίπτωση ατυχήματος και όχι μόνο. Στο άρθρο αναλύουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την οδική βοήθεια εντός και εκτός συμβολαίου.

Πολλοί πιστεύουν ότι η οδική βοήθεια χρειάζεται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και για αυτό συχνά παραβλέπουν αυτή τη συγκεκριμένη κάλυψη. Προφανώς και σε περίπτωση ατυχήματος είναι σημαντικό να έχεις οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου διότι το κόστος για να φωνάξεις ιδιωτικά ένα όχημα μεταφοράς δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Αν χρειαστείς την κάλυψη και δεν είσαι ασφαλισμένος, θα πρέπει να πληρώσεις 50-70€ για την ρυμούλκηση. Από την άλλη, η οδική βοήθεια μπορεί να σου χρειαστεί σε χίλιες δυο περιπτώσεις, από να πάθεις μηχανική βλάβη στα ξαφνικά, μέχρι να σου σκάσει το λάστιχο ή να μείνεις από βενζίνη. Ειδικά εάν το όχημά σου είναι σχετικά παλιό και επισκέπτεσαι συχνά πυκνά το συνεργείο σου, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιάσει.

Επιπλέον, η οδική βοήθεια δεν σημαίνει απαραίτητα ρυμούλκηση, αλλά αυτό ακριβώς που λέει δηλαδή “βοήθεια”. Αν πάθεις λάστιχο, ο μηχανικός που θα σπεύσει θα σε βοηθήσει να το αλλάξεις, αν μείνεις από μπαταρία θα βάλει μπροστά το αυτοκίνητο ή θα σου αλλάξει την μπαταρία κ.λπ. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που μπορείς να χρειαστείς επιτόπια βοήθεια από κάποιον έμπειρο μηχανικό για να συνεχίσεις με ασφάλεια στον προορισμό σου, είτε οδηγείς αυτοκίνητο, είτε μηχανή. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση που τα ατυχήματα είναι περισσότερα, η οδική βοήθεια θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των καλύψεων που θες να έχεις.

Επομένως μην τον σκέφτεσαι καθόλου να προσθέσεις οδική βοήθεια στο ασφαλιστήριό σου. Το πρόσθετο κόστος είναι ελάχιστο και εξαρτάται από την  εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά στο COSMOTE Insurance μπορείς να βρεις την κάλυψη οδικής βοήθειας με λιγότερο από 2 ευρώ το μήνα και με σταθερό ετήσιο κόστος 22 ευρώ.

Έχε πάντως υπόψη σου ότι οι καλύψεις της οδικής βοήθειας διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, επομένως φρόντισε να διαβάσεις το συμβόλαιό σου για το τι ακριβώς καλύπτει για να είσαι ενήμερος εκ των προτέρων.

Ένα σημαντικό σημείο που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι η οδική βοήθεια ισχύει και εκτός νομού διαμονής του ασφαλισμένου και υποχρεούται να έρθει στο σημείο που έχει ακινητοποιηθεί το όχημά σου, να το επισκευάσει επιτόπου ή να το πάει σε συνεργαζόμενο συνεργείο ή σε συνεργείο της επιλογής σου, ενώ στις περισσότερες φορές ισχύει και στο εξωτερικό. Εάν προετοιμάζεις roadtrip στο εξωτερικό με το δικό σου όχημα, καλό θα ήταν να ελέγξεις αν η ασφάλειά σου παρέχει οδική βοήθεια στην χώρα που θα επισκεφτείς.

Άλλο φροντίδα ατυχήματος κι άλλο οδική βοήθεια

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες περιλαμβάνουν φροντίδα ατυχήματος ενσωματωμένη στο ασφάλιστρο. Η φροντίδα αφορά αποκλειστικά την περίπτωση ατυχήματος και περιλαμβάνει (εξαρτάται από την ασφαλιστική) και δωρεάν ρυμούλκηση στο συνεργείο. Δεν καλύπτει βλάβες ή τις άλλες περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτές περιλαμβάνονται μόνο στην οδική βοήθεια.

Και αν δεν σε πείσαμε ακόμα ας δούμε και μερικά στατιστικά:

  • Σχεδόν 1 στους 5 οδηγούς θα καλέσει για οδική βοήθεια στη διάρκεια ενός χρόνου.
  • Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τη μέση ηλικία να υπερβαίνει τα 15 χρόνια. Άρα είναι πιο πιθανό τα οχήματα να εμφανίσουν μηχανικά προβλήματα.
  • Οι Έλληνες οδηγοί δεν είναι και οι πιο συνεπείς του κόσμου και συχνά καθυστερούν ή αναβάλουν το service. Η ελλιπής συντήρηση είναι σημαντικός παράγοντας εκδήλωσης βλαβών

Μέσω του COSMOTE Insurance η Mondial Assistance διαθέτει πακέτα οδικής βοήθειας και νομικής προστασίας. Επίσης, αποτελεί τον συνεργάτη μας που σου παρέχει – χωρίς χρέωση – υποστήριξη σε περίπτωση που αναγγείλεις ζημιά ή ατύχημα (ανεξαρτήτως της ασφαλιστικής που επέλεξες) με παρακολούθηση όλης της πορείας αποζημίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν χρειαστείς οδική βοήθεια και έχεις συμβόλαιο στο COSMOTE Insurance απλά καλείς στο 2108018000, όλο το 24ωρο, και ένας συνεργάτης θα είναι δίπλα σου το συντομότερο.