7
Τεχνολογία

Πώς να βάλεις το boarding pass στο ρολόι σου

Πώς να βάλεις το boarding pass στο ρολόι σου
Το Google Wallet προσθέτει επιτέλους υποστήριξη καρτών επιβίβασης στο Wear OS. Τώρα μπαίνεις στο αεροσκάφος μόνο με το smartwatch σου.

Το Google Wallet προσθέτει κι άλλες λειτουργίες. Είναι ήδη αποδεδειγμένο πως το Google Wallet είναι ένα app το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον, τόσο για πληρωμές όσο και για άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν μέσω κάποιας κάρτας ή εισιτηρίου. Μάλιστα, οι ίδιες οι τράπεζες (και στη χώρα μας) σπρώχνουν τους χρήστες στο Google Wallet για τις πληρωμές, έχοντας μάλιστα καταργήσει αυτή τη λειτουργικότητα από τα δικά τους apps. Η προσθήκη του Wallet στο Wear OS, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα περισσότερα (πλέον) wearables όπως smart watches, κάνει ακόμη πιο χρήσιμο το app, αλλά και τα ίδια τα wearables, καθώς πλέον μπορείς και να πληρώσεις με αυτά ή να μπεις στο μετρό (σε άλλες χώρες), χωρίς να βγάλεις το smartphone από την τσάντα ή την τσέπη.

Τώρα η Google προσθέτει και άλλες λειτουργίες! Σε κάθε wearable το οποίο χρησιμοποιεί Wear OS έκδοσης 3.5 και άνω, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει προστεθεί και μια ακόμη λειτουργία: το boarding pass για τις πτήσεις σου. Από τη στιγμή που προσθέσεις ένα boarding pass στο Wallet, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartwatch για να περάσεις την πύλη στο αεροδρόμιο, με το smartwatch να εμφανίζει στην οθόνη του το QR code του boarding pass.

Η προσθήκη αυτή έρχεται ως συνέχεια της νέας λειτουργίας που η Google πρόσθεσε στο Wear OS, η οποία αφορά την χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς με χρέωση ανοικτού βρόχου. Η Google έχει προσθέσει στις ικανότητες του συστήματος, δηλαδή, και μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία δεν χρεώνουν εφ’ άπαξ εισιτήριο αλλά ο χρήστης μπορεί απλά να περάσει με την χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα, και η χρέωση θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα με τις επιλογές του κάθε φορέα. Το Google Wallet ήδη λειτουργεί έτσι στη Μεγάλη Βρετανία, και πλέον οι χρήστες μπορούν, μέσω του app, να έχουν εικόνα των μετακινήσεών τους, του χρόνου που ξόδεψαν στα ΜΜΜ, καθώς και το συνολικό κόστος. Η Google ετοιμάζει την λειτουργία του και στο San Francisco, στην Washington, DC, και στο Toronto του Καναδά.

Η νέα λειτουργία, αυτή του boarding pass, έχει ήδη υλοποιηθεί και θα πρέπει να είναι ενεργή σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν Wear OS 3.5+.