16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Smart πορτάκι για σκύλους; Κι όμως υπάρχει!

Smart πορτάκι για σκύλους; Κι όμως υπάρχει!
Εσύ έχεις έξυπνο σπίτι γιατί να μην έχει και ο σκύλος σου; Εάν τον αφήνεις μόνο στο σπίτι καλύτερα να ελέγχεις πότε μπαίνει και πότε βγαίνει από το πορτάκι του. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το myQ Pet Portal.

Έχεις σκύλο; Τότε θα ξέρεις πως, όσο εσύ λείπεις από το σπίτι, το δεύτερο πράγμα που θέλει ο σκύλος σου περισσότερο από το κάθε τι – το πρώτο είναι προφανώς το να γυρίσεις σπίτι – είναι το να βγει έξω! Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα: πως ανοίγεις στον σκύλο σου, αν δεν είσαι σπίτι; Μέχρι τώρα η απάντηση ήταν απλή: Δεν του ανοίγεις.

Τώρα, όμως, η τεχνολογία η οποία φροντίζει για τόσα και τόσα πράγματα στη ζωή μας, φρόντισε και γι’ αυτό! Με το myQ Pet Portal.

Τι είναι αυτό το myQ; Είναι μια… πόρτα! Η οποία πόρτα έχει επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει και ειδική είσοδο για τον σκύλο σου, την οποία εσύ μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις για να μπει ή να βγει ο σκύλος σου, εξ αποστάσεως, από το κινητό σου.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως η εταιρεία που σκέφτηκε αυτό το πράγμα, έκανε ολόκληρη μελέτη αγοράς, κατασκεύασε πρωτότυπες πόρτες για δοκιμές, ρώτησε ανθρώπους που έχουν σκύλο για τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις τους, αλλά και το τι θα τους εμπόδιζε να πάρουν μια τέτοια πόρτα.

Οι απαντήσεις είχαν να κάνουν με πολλές παραμέτρους, όπως το αν η πόρτα τους έχει παράθυρο στο πάνω μέρος, αν αυτό το παράθυρο είναι σημαντικό ή όχι, αν θέλουν το πορτάκι του σκύλου να ανοίγει οριζοντίως ή καθέτως, το μέγεθος του σκύλου τους, μεταξύ πολλών άλλων.

Εκεί είδαν πως το ποσοστό των κατόχων σκύλου που δεν έχει κάποιου είδους πορτάκι ήδη, φτάνει το εντυπωσιακό 68%. Οι λόγοι περιλαμβάνουν την ασφάλεια, το μερεμέτι για την εγκατάσταση, την αισθητική του σπιτιού, τη μόνωση αλλά και την αβεβαιότητα για τη συμμόρφωση του σκύλου.

Η εταιρεία – η οποία κατασκευάζει αυτόματες γκαραζόπορτες – είδε την ευκαιρία και σχεδίασε αυτή την πόρτα, η οποία ενσωματώνει άνοιγμα για σκύλο με βάση όλες αυτές τις μελέτες. Δεν θα κάτσουμε να σε ζαλίσουμε με τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, απλά θα αναφέρουμε πως το σύστημα διαθέτει δύο κάμερες ανάλυσης 1080p για να σου δίνει εικόνα εξ αποστάσεως, αισθητήρες υπερύθρων και αφής για να αποφεύγονται ατυχήματα όπως μαγκωμένες ουρές στο πορτάκι, μικρόφωνα και ηχεία για να μπορείς να μιλάς στο σκύλο σου, αλλά και Bluetooth χαμηλής ισχύος για το λαιμό του σκύλου.

Το σύστημα απαιτεί από τον σκύλο να κάτσει για λίγη ώρα μπροστά από την πόρτα για να ενεργοποιηθεί, αποφεύγοντας τις συνεχείς κλήσεις όποτε ο σκύλος περνά μπροστά από αυτήν, κάτι που ίσως χρειαστεί λίγη εκπαίδευση αλλά οι σκύλοι είναι έξυπνοι!

Όσον αφορά την Ελλάδα, το βασικό πρόβλημα είναι πως… αφ’ ενός δεν πωλείται στην Ελλάδα, μιας και μιλάμε για ολόκληρη εξώπορτα, και αφ’ ετέρου πως οι περισσότεροι δεν μένουμε σε μονοκατοικίες ή έστω ισόγεια, για να μπορεί ο σκύλος να βγει μόνος του στον κήπο. Αλλά ακόμη και αν είσαι από τους τυχερούς που μένεις σε ισόγειο και έχεις κήπο, η πόρτα κοστίζει (στην πιο φθηνή της έκδοση) 3.000 δολάρια! Λοιπόν, μέχρι τότε… μπορούμε να ονειρευόμαστε… τόσο τη μονοκατοικία που δεν έχουμε, το σκύλο που επίσης δεν έχουμε, αλλά και την… πόρτα που δε μπορούμε να έχουμε. Τουλάχιστον παρηγορούμαστε με την ιδέα πως… πλέον υπάρχει!