4
Υγεία & Fitness

Wearables για κατοικίδια; Κι όμως υπάρχουν

Wearables για κατοικίδια; Κι όμως υπάρχουν
Το FitBark είναι ένα wearable που μετρά και καταγράφει τη δραστηριότητα και τον ύπνο σχεδιασμένο ειδικά για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Έχουμε μιλήσει για fitness trackers και το πως μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να παρακολουθήσει την άσκηση ή, γενικότερα, τη δραστηριότητά του. Τι γίνεται, όμως, αν θέλεις να παρακολουθήσουμε τη δραστηριότητα, όχι κάποιου μέλους του είδους Homo sapiens, αλλά του είδους Canis familiaris – δηλαδή του σκύλου μας;

Ήδη θα έχεις καταλάβει, προφανώς πως τέτοιο πράγμα όντως υπάρχει! Λέγεται FitBark και είναι ένα κανονικότατο tracker για σκύλους! Αν είσαι από τους φανατικούς της καταγραφής και ανάλυσης πάσης φύσεως δεδομένων, τότε θα εκστασιαστείς μαθαίνοντας πως το FitBark μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα του σκύλου σου και μάλιστα, όχι μόνο όταν τρέχει ή κάνει βόλτες, αλλά και όταν κοιμάται.

Όπως μαθαίνουμε από τους κατασκευαστές του FitBark, αλλαγές στις συνήθειες ύπνου του σκύλου μπορεί να είναι προπομποί ή ενδείξεις άλλων προβλημάτων όπως στρες, ανεπαρκής άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι και δερματικών παθήσεων οι οποίες προκαλούν ενοχλήσεις και φαγούρα και κάνουν τον σκύλο σου να ξυπνά και να ξύνεται.

Το FitBark συνεργάζεται τόσο με συσκευές Android όσο και με iOS, και διαθέτει app το οποίο συλλέγει τα δεδομένα και τα προβάλλει σε κατανοητές και εύπεπτες αναφορές. Διαθέτει και βάση δεδομένων για διάφορες ράτσες σκύλων, έτσι ώστε τα δεδομένα και οι συγκρίσεις να γίνονται επί σωστής βάσης, με ορθά μέτρα σύγκρισης.

Πλέον μπορείς να γνωρίζεις, μεταξύ άλλων, και αν ο σκύλος σου κινείται και ασκείται αρκετά, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη ράτσα, το φύλο και την ηλικία του. Σε έναν κόσμο όπου τα περισσότερα σκυλιά βρίσκονται παγιδευμένα σε διαμερίσματα και κλειστά σπίτια και υποφέρουν από παχυσαρκία, το FitBark θα σου δείξει αν η ημερήσια βόλτα του σκύλου είναι αρκετή!

Λοιπόν, μπορεί πριν να μην ήξερες και να βασιζόσουν στις θεωρητικές συμβουλές του κτηνίατρου. Με το FitBark, όμως, θα ξέρεις λεπτομερώς τι κάνει ο σκύλος σου κάθε μέρα και κάθε ώρα!

Το FitBark είναι επαναφορτιζόμενο με μεγάλη διάρκεια (6 μήνες για το FitBark 2), προσαρμόζεται στο λουρί του σκύλου, ενώ συνεργάζεται και με (ανθρώπινα) fitness trackers, έτσι ώστε να παρακολουθείς τη δική σου εκγύμναση παράλληλα με αυτήν του σκύλου σου!