7
Τεχνολογία

Επιτέλους, προγραμματισμός στο Twitter

Επιτέλους, προγραμματισμός στο Twitter
Πλέον μπορείς να προγραμματίζεις τα Tweets σου να ανεβαίνουν όποτε εσύ θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγεις σε ειδικά apps και εργαλεία. Δες πώς θα το κάνεις.

Το άρθρο αυτό προφανώς αφορά τους αθεράπευτους «τουιτεράδες», τους φανατικούς του Twitter οι οποίοι δε μπορούν να μην αφήνουν τα σχόλιά τους στην τουιτερόσφαιρα του Internet. Ναι, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως υπάρχουν φορές που θέλεις να γράψεις ένα tweet, το οποίο όμως να μην ανέβει αμέσως, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – ή να ανέβει μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μέχρι τώρα, αυτό δεν ήταν δυνατόν, τουλάχιστον όχι μέσα από το ίδιο το Twitter. Τώρα, όμως, είναι!

Στις αρχές Μαΐου, το Twitter άρχισε να παρέχει αυτή τη λειτουργία σε λίγους χρήστες, ως δοκιμή. Και τώρα, η λειτουργία αυτή του scheduling είναι διαθέσιμη σε όλους ανεξαιρέτως! Τώρα μπορείς κι εσύ να προγραμματίζεις τα tweets σου, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικά apps όπως το Tweetdeck, για να ανεβαίνουν τα tweets σου ακριβώς όποτε θέλεις εσύ να ανέβουν.

Πως λειτουργεί το σύστημα; Είναι απλούστατο! Εκεί που γράφεις το tweet σου, αν πατήσεις το εικονίδιο με το ρολόι και το ημερολόγιο στο κάτω μέρος, θα ανοίξει το πλαίσιο επιλογής ημέρας και ώρας που θέλεις να ανέβει το εν λόγω tweet.

Επίσης, αν έχεις γράψει το tweet αλλά θες να το σώσεις, για να το ξαναδείς αργότερα, απλά κλείνοντας το παράθυρο από το Χ, το tweet σου θα αποθηκευτεί στην περιοχή που τώρα ονομάζεται Unsent Tweets. Αν θες να δεις όλα τα αποθηκευμένα tweets, απλά πατάς στο σημείο που λέει Unsent Tweets στο πάνω δεξιά μέρος του πλαισίου συγγραφής!