8
Ψυχαγωγία

Φτιάξε το δικό σου photo book

Φτιάξε το δικό σου photo book
Έχεις άπειρες φωτογραφίες; Μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα και μάλιστα online το δικό σου photo book. Επιλέγεις εικόνες, στήνεις τις σελίδες και το παραγγέλνεις. Σε λίγες μέρες στην πόρτα σου.

Θυμάσαι τα φωτογραφικά άλμπουμ; Σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου ή στο σπίτι των γονιών σου μερικά από αυτά τα μεγάλα «βιβλία» γεμάτα από φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών. Παλιά πάρτι γενεθλίων και γιορτών, γεννητούρια, γάμοι, βαφτίσεις, Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα, σχολικές εορτές, παρελάσεις, παππούδες, γιαγιάδες, ακόμη και μακρινοί συγγενείς που δεν έχεις πλέον ιδέα ποιοι είναι.

Η σύγχρονη εποχή έχει φέρει μαζί της την ευκολία του να βγάζεις φωτογραφίες, η αλήθεια όμως είναι πως, αν θες να τις τυπώσεις (με αξιοπρεπή ποιότητα και αντοχή), τότε πάλι θα πρέπει να πας σε κάποιο φωτογραφείο.

Η σύγχρονη εποχή, όμως, έχει φέρει και κάτι άλλο: τη δυνατότητα να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου σε μια από τις ειδικές υπηρεσίες, η οποία θα αναλάβει να πάρει τα αρχεία των φωτογραφιών σου, να τις τυπώσει και να τις κάνει κανονικό βιβλίο – άλμπουμ! Το δικό σου photo book!

Ας δούμε μερικές από αυτές τις υπηρεσίες.

Shutterfly

Εδώ έχουμε μια από τις πιο γνωστές υπηρεσίες δημιουργίας άλμπουμ. Μπορείς να διαλέξεις μέσα από διάφορα πρότυπα και να βρεις τη μορφή που σου αρέσει περισσότερο, το μέγεθος που προτιμάς και το σετάρισμα. Αλλά μπορείς να δημιουργήσεις και το δικό σου! Αν θες, μπορείς να αλλάξεις τη διάταξη των φωτογραφιών, να βάλεις εσύ αυτές που θες σε ολοσέλιδο, για παράδειγμα, και να προσθέσεις διακοσμήσεις. Επίσης μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες στο ίδιο το Shutterfly ή να τις μεταφέρεις από το λογαριασμό σου στο Facebook ή στο Instagram.

https://www.shutterfly.com/

Mixbook

Αυτό είναι το πιο εύχρηστο απ’ όλα. Το Mixbook τα κάνει όλα για ‘σένα, με ειδικά σχέδια και πρότυπα για κάθε περίσταση – γάμος, γενέθλια, διακοπές κλπ – ενώ μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί! Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες απ’ ευθείας ή από άλλους on-line λογαριασμούς και να αλλάξεις τη θέση τους στις σελίδες.

https://www.mixbook.com/

Snapfish

Εδώ έχουμε το πιο εύκολο upload. Η υπηρεσία συμπτύσσει όλες τις φωτογραφίες που θες να ανεβάσεις, σε ένα αρχείο για μεγαλύτερη ταχύτητα. Μετά την… ανάβαση, μπορείς να χτίσεις την κάθε σελίδα του άλμπουμ ή να αφήσεις το Snapfish να τις τοποθετήσει για ‘σένα. Και εδώ θα βρεις πολλά έτοιμα πρότυπα και στυλ, ενώ έχει ειδικά θέματα για συγκεκριμένες θεματολογίες.

https://www.snapfish.com/home

…και τέλος… Google Photos

Ναι, και η Google έχει τέτοια υπηρεσία και μάλιστα δεν κοστίζει ιδιαίτερα! Απλά ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου στο Google Photos και πηγαίνεις στο tab For You και εκεί πατάς το Prints. Εκεί θα βρεις την επιλογή Photo Books και ξεκινάς να χτίζεις το άλμπουμ σου!

Η Google θα σου προτείνει μερικά έτοιμα άλμπουμ, με βάση την κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών σου, αλλά μπορείς να φτιάξεις και δικά σου με βάση τα (ψηφιακά) άλμπουμ που έχεις ήδη στην υπηρεσία της Google.

Μόλις τελειώσεις, απλά θα περιμένεις μερικές μέρες και σύντομα θα χτυπήσει το κουδούνι και ο ταχυδρόμος θα σου δώσει το πολυπόθητο δέμα με το άλμπουμ σου!

Συγχαρητήρια! Τώρα έχεις κι εσύ τα δικά σου άλμπουμ, τα οποία μάλιστα δεν χρειάζονται κινητό ή υπολογιστή για να τα δουν επισκέπτες και φίλοι. Μπορείς να τα έχεις στο σαλόνι σου!