14
Πολίτης του Σήμερα

5 λειτουργίες του Google Maps που το κάνουν εργαλείο για ταξίδια

5 λειτουργίες του Google Maps που το κάνουν εργαλείο για ταξίδια
Το Google Maps δεν είναι μόνο για χάρτες. Μάθε τις προχωρημένες λειτουργίες που διαθέτει και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύεις!

Το Google Maps είναι το εργαλείο που έφερε επανάσταση στις ζωές μας. Μπορεί στην αρχή να φαινόταν σαν κάτι απροσδιόριστα χρήσιμο, σιγά σιγά όμως άρχισε να αποκτά πραγματικά χρήσιμες λειτουργίες και να φτάσει στο σημείο, εν μία νυκτί, να δυναμιτίσει ολόκληρη την αγορά πλοηγών αυτοκινήτων. Η Google φρόντισε για αυτό, βάζοντας λειτουργία πλοηγού στο Google Maps και δίνοντάς την εντελώς δωρεάν σε όλους. Το Google Maps, όμως, έχει πολλές άλλες λειτουργίες, αρκετές από τις οποίες είναι άγνωστες στον περισσότερο κόσμο! Πάμε να δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές!

1. Δες τι καιρό κάνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου

Κι όμως! Η λειτουργία είναι πολύ καινούρια και ήδη λειτουργεί στο app για iOS και για το web, αλλά στο Android, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, θα κυκλοφορήσει σύντομα. Λειτουργεί πολύ απλά: αν ζουμάρεις σε κάποια περιοχή και πατήσεις τη μπάρα αναζήτησης (στο web app), θα εμφανιστεί η ονομασία της περιοχής, η θερμοκρασία, και ένα εικονίδιο με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες! Καθώς μετακινείς τον χάρτη, αλλάζει και ο καιρός! Αν πατήσεις σε κάποια ονομασία περιοχής, θα δεις περισσότερες πληροφορίες, ενώ αν πατήσεις στο εικονίδιο των καιρικών συνθηκών, θα δεις και πρόγνωση!

2. Βρες την καλύτερη ώρα για να πας

Θέλεις να επισκεφθείς κάποιο μέρος, αλλά δεν θέλεις να πέσεις στην ώρα που είναι γεμάτο κόσμο; Άνοιξε το Google Maps, εντόπισε το μέρος που θέλεις να πας, είτε αυτό είναι αξιοθέατο είτε απλά ένα… σουβλατζίδικο, πάτα πάνω του, και η Google θα σε ενημερώσει – και μάλιστα με ιστόγραμμα – για τις ώρες αιχμής και τη μέση επισκεψιμότητα ανά ώρα! Αν θες να αποφύγεις τις ουρές και τα πλήθη, άκου το Google Maps και θα βρεις την καλύτερη ώρα!

3. Περπατώ εις το δάσος, όταν η Google είναι εδώ

Όταν θέλεις να πας σε κάποιο μέρος, ο χάρτης είναι πολύ χρήσιμος για να βρεις τον δρόμο σου γενικά – και ειδικά αν έχεις καλό προσανατολισμό και αίσθηση του χώρου – αλλά πάντα θα ψάχνεις κάποιο σημάδι για να ξέρεις πού να στρίψεις. Το Live View του Google Maps μπορεί να σε βοηθήσει με τρόπο που δεν φαντάζεσαι! Άνοιξε το app του Google Maps και βάλε έναν προορισμό στον οποίο θες να πας. Τράβα προς τα κάτω τη σελίδα τοποθεσίας, και πάτα πάνω στο εικονίδιο του Live View. Σήκωσε το κινητό ώστε η κάμερα να “δει” κάποιο κτήριο ή κάποιον δρόμο. Μόλις προσανατολιστεί, το Google View θα σε καθοδηγήσει δείχνοντάς σου πάνω στην οθόνη του κινητού σου πού πρέπει να πας! Προτείνουμε, μόνο, να το κάνεις περπατώντας και όχι οδηγώντας, για προφανείς λόγους.

4. Κάψε λιγότερη βενζίνη

Το Google Maps μπορεί να σου υπολογίσει τον γρηγορότερο δρόμο, τον συντομότερο δρόμο, αλλά πλέον και τον οικονομικότερο δρόμο! Στη σημερινή εποχή που η βενζίνη κοστίζει… ελαιόλαδο, η οικονομία είναι σημαντικότατη! Λοιπόν, άνοιξε το Google Maps, πάτα στο εικονίδιο του λογαριασμού σου, πάτα Settings, βρες το Navigation Settings, κατέβα στα Route options, και επίλεξε το Prefer fuel-efficient routes. Τώρα, το Google Maps θα διαλέγει διαδρομές με προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου!

5. Σώσε κι εσύ μια διαδρομή! Μπορείς!

Μια λειτουργία που έλειπε για χρόνια, το να αποθηκεύσεις μια διαδρομή για να την έχεις αργότερα, ή να τη φτιάξεις στο PC του γραφείου και να τη βρεις έτοιμη στο κινητό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπί με την πινέζα που βρίσκεται στην κάτω μπάρα (προφανώς όταν βλέπεις μια διαδρομή). Για να την ξαναβρείς, πάτα στο Go και θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις αποθηκευμένες διαδρομές σου.