12
Η COSMOTE και Εσύ

Ασφάλεια σπιτιού από κλοπή – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ασφάλεια σπιτιού από κλοπή – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, αλλά είναι απαραίτητη, όχι μόνο για όσους έχουν εξοχικό. Με τις κλοπές να βρίσκονται στο καθημερινό δελτίο, καλύτερα να φροντίσεις από πριν… για να μην τρέχεις μετά.

Κατ’ αρχάς πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να καταρρίψουμε έναν μύθο: η ασφάλεια κατοικίας, όχι μόνο δεν είναι ακριβή όπως πιστεύει πολύς κόσμος, αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα φθηνή. Και μιλάμε ακόμα και για ολοκληρωμένα πακέτα και περιεχομένου και κτηρίου και όχι μόνο για κλοπή που θα μας απασχολήσει στο παρόν άρθρο. Ειδικά δε για την ασφάλιση κλοπής, με μόλις 1,5 ευρώ το μήνα (ναι, καλά διάβασες!) μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ειδικά εάν έχεις εξοχική κατοικία που επισκέπτεσαι αραιά και πού, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι καν. Και μάλιστα αυτό το 1,5 ευρώ το μήνα καλύπτει και το περιεχόμενο του σπιτιού σου κι από άλλες καταστροφές, όπως φωτιά, σεισμό κ.λπ!

Τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα ανοιχτά παράθυρα, τις διάπλατα ανοιχτές μπαλκονόπορτες ακόμα και τη νύχτα, τις ξεχασμένες πόρτες και τις πολυήμερες απουσίες λόγω διακοπών, δεν είναι καθόλου δύσκολο για έναν επαγγελματία και αποφασισμένο διαρρήκτη να εισέλθει στο σπίτι σου, ακόμα κι αν έχεις συναγερμό.

Σύμφωνα με έρευνα η Αθήνα με 762 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες άτομα, τοποθετείται στην 4η θέση των ευρωπαϊκών πόλεων με τις περισσότερες διαρρήξεις.

Ακόμα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι διαρρήξεις έχουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 15.760 διαρρήξεις εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι 2.866 με τη λεία των διαρρηκτών να υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι δεν είναι μόνο τα αντικείμενα που θα χάσεις αν μπει διαρρήκτης στο σπίτι σου, αλλά και οι εκτεταμένες ζημιές που αφήνουν πίσω τους οι διαρρήκτες σε πόρτες, κουφώματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Το COSMOTE Insurance σε συνεργασία με την Hellas Direct προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για να ασφαλίσεις το περιεχόμενο του σπιτιού σου, όχι μόνο από κλοπή, αλλά και μια σειρά λοιπών καταστροφών, όπως φωτιά, διαρροή σωληνώσεων, σεισμό, φυσικά φαινόμενα κ.λπ.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις εσύ είναι να επιλέξεις το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Οι επιλογές που έχεις είναι 6.000, 15.000 και 25.000 ευρώ και περιλαμβάνει την επίπλωση, τα σκεύη, τις  ηλεκτρικές συσκευές, τα ενδύματα και τα αντικείμενα του οικιακού εξοπλισμού.

Τι καλύπτεται

Το πρόγραμμα COSMOTE Insurance Home καλύπτει το περιεχόμενο του κύριου μόνιμου σπιτιού σου ή του εξοχικού σου, με όριο αποζημίωσης 2.000€ ανά ασφαλιζόμενο αντικείμενο. Έχε υπόψη σου ότι τα αντικείμενα εντός των αποθηκών καλύπτονται επίσης με όριο αποζημίωσης ίσο με το 20% του ασφαλιζομένου κεφαλαίου του περιεχομένου της κατοικίας. Δεν καλύπτονται αντικείμενα που προορίζονται για επαγγελματική χρήση, καθώς και αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας, έργα τέχνης και κοσμήματα. Αν έχεις τέτοια αντικείμενα εντός του σπιτιού σου, θα πρέπει να τα ασφαλίσεις ξεχωριστά!

Γιατί να επιλέξω πρόγραμμα από το COSMOTE Insurance Home

  • Γιατί σου προσφέρει προτιμολογημένα προγράμματα
  • Γιατί έχεις 3 επιλογές ασφαλιζομένου κεφαλαίου περιεχομένου κατοικίας για να επιλέξεις: 6.000€ με ετήσιο κόστος 18€ – δηλαδή μόλις 1,5€ το μήνα! – 15.000€ με ετήσιο κόστος 36€ & 25.000€ με ετήσιο κόστος 54€
  • Γιατί προσφέρει απλές και κατανοητές καλύψεις μεταξύ άλλων: κλοπή, φωτιά, ζημίες από νερά, τυχαίες ζημίες, σεισμός (30 καλύψεις συνολικά)
  • Γιατί είναι φθηνή και πλήρης ασφάλιση
  • Γιατί με ελάχιστα κλικ, επιλέγεις, πληρώνεις και ξενοιάζεις!
  • Γιατί αποζημιώνεσαι άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις