12
Η COSMOTE και Εσύ

Ασφάλεια σπιτιού από πυρκαγιά – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ασφάλεια σπιτιού από πυρκαγιά – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Μάθε γιατί πρέπει να ασφαλίσεις το σπίτι σου – είτε είναι η κύρια κατοικία σου, είτε η εξοχική – από πυρκαγιά. Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να επιλέξεις;

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μας επισκέπτονται πυρκαγιές, οι οποίες εδώ και πολλές δεκαετίες λόγω της αυξημένης ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση οδηγούν σε αύξηση τόσο της συχνότητας όσο και των καταστρεπτικών συνεπειών. Και βέβαια υπάρχουν και οι εμπρησμοί είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα οξύ, όπως άλλωστε και σε όλες τις μεσογειακές χώρες, με κατά καιρούς εξαιρετικά καταστροφικές συνέπειες.

Σχεδόν το 90% των πυρκαγιών οφείλονται στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα τα στοιχεία λένε τα εξής:

  • Πυρκαγιές από φυσικά αίτια: 3%
  • Εμπρησμοί από αμέλεια: 50%
  • Εμπρησμοί από πρόθεση: 30%.
  • Άγνωστα αίτια: 17%

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές συμβαίνουν κατά 80% από 1 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου, ενώ η πιο πυρόπληκτη Περιφέρεια της Ελλάδας τόσο σε αριθμό δασικών πυρκαγιών όσο και σε καμένες εκτάσεις κατά τα τελευταία 21 χρόνια είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εντός αυτής η πιο πυρόπληκτη Περιφερειακή Ενότητα είναι η Π.Ε. Ηλείας.

Τέλος, η πυρκαγιά που προκλήθηκε στη Βορειοανατολική Αττική τον Ιούλιο 2018 ήταν η φονικότερη δασική πυρκαγιά στην ελληνική ιστορία αλλά και η 2η παγκοσμίως στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS), κάθε χρόνο καίγονται στην Ελλάδα εκατοντάδες σπίτια από πυρκαγιές. Εκτός όμως από τις δασικές πυρκαγιές που θα πρέπει να σε αφορούν εάν το σπίτι σου βρίσκεται σε περιοχή με επικινδυνότητα – χτισμένη κοντά σε έκταση με δασική ή αγροτική βλάστηση – υπάρχουν και οι πυρκαγιές που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή εντός σπιτιού ακόμα και μέσα στην πόλη, από κάποιο τζάκι για παράδειγμα, από βραχυκύκλωμα, ή από ατύχημα. Όπως άλλωστε αναφέρουν τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, κάθε χρόνο εκδηλώνονται σχεδόν 4.000 πυρκαγιές μέσα σε σπίτια.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζεις τι να κάνεις τόσο για να αποφύγεις την πυρκαγιά, αλλά και το πώς να την αντιμετωπίσεις. Η ιστοσελίδα της πολιτικής προστασίας έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Επιπλέον, φρόντισε να ασφαλίσεις το σπίτι σου από πυρκαγιά, διότι αντίθετα από άλλες ζημιές, η φωτιά καταστρέφει τα πάντα και αν ο μη γένοιτο συμβεί, η αποκατάσταση του κτηρίου και του περιεχομένου είναι οικονομικά δυσβάσταχτη. Φρόντισε λοιπόν από πριν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Πώς να ξεκινήσεις

Να διευκρινίσουμε ότι στο παρόν άρθρο μας μας απασχολήσει η ασφάλεια σπιτιού χωρίς δάνειο, διότι εάν έχεις δάνειο είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσεις το σπίτι σου τουλάχιστο για πυρκαγιά και σεισμό. Δες αυτό το άρθρο μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ευτυχώς λοιπόν, το πώς να ξεκινήσεις είναι εύκολο. Αρκεί να πας στο COSMOTE Insurance. Σε συνεργασία με την Hellas Direct το COSMOTE Insurance έχει δημιουργήσει το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης με μόλις 2,5 ευρώ το μήνα. Ναι, καλά διάβασες. Όπως θα διαπιστώσεις ευθύς αμέσως, η ασφάλιση σπιτιού μόνο ακριβή δεν είναι.

Μπες σε αυτή τη σελίδα, επίλεξε την κατηγορία που σου ταιριάζει και ξεκίνα εισάγοντας τον ταχυδρομικό κώδικά σου. Στη συνέχεια απαιτούνται λίγα ακόμα στοιχεία, όπως τα τετραγωνικά μέτρα και το έτος κατασκευής του σπιτιού σου.

Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις τα σχετικά κουτάκια αν έχεις ήδη ασφάλιση οχήματος μέσω του COSMOTE Insurance ή έχεις κωδικό Deals For You, διότι θα έχεις έκπτωση 10%.  

Αυτό είναι όλο. Το site θα εμφανίσει το βασικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει 35 βασικές καλύψεις, όπως μεταξύ άλλων πυρκαγιά, διαρροή σωληνώσεων, βραχυκύκλωμα, αστική ευθύνη ιδιοκτήτη, μέχρι και αντικατάσταση κλειδαριάς ή θραύση κρυστάλλων. Εάν θες μπορείς να προσθέσεις κι άλλες καλύψεις όπως για παράδειγμα σεισμό, κλοπή περιεχομένου (εάν πρόκειται για εξοχικό προτείνουμε να επιλέξεις αυτή την κάλυψη), νομική προστασία κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση η ασφάλιση είναι ετήσια και με λίγα κλικ πληρώνεις και ξενοιάζεις. Επίσης έχε υπόψη σου ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας πριν και μετά την αγορά κάποιου πακέτου, ο ασφαλιστικός σύμβουλος του COSMOTE Insurance είναι δίπλα σου στο τηλέφωνο 2108018000.

Γιατί COSMOTE Insurance

  • Το ολοκληρωμένο πακέτο 35 καλύψεων προστατεύει από τους περισσότερους κινδύνους και κοστίζει μόλις από 2,5€ τον μήνα.
  • Εκτός από το κτίριο, καλύπτονται τυχόν βοηθητικοί χώροι, με όριο ίσο με το 20% του ασφαλιζομένου κεφαλαίου του κτιρίου.
  • Καλύπτονται κύριες/μόνιμες αλλά και εξοχικές κατοικίες, είτε αφορούν ιδιοκατοίκηση, είτε τις νοικιάζεις σε τρίτους.
  • Εάν θέλεις ακόμα μεγαλύτερη εξασφάλιση μπορείς να προσθέσεις πρόσθετες καλύψεις, όπως σεισμό.
  • Στις πρόσθετες καλύψεις προσφέρεται νομική προστασία που καλύπτει δικαστικά έξοδα και δικηγορικές αμοιβές που τυχόν προκύψουν σε περίπτωση ζημιάς που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο, καθώς και τεχνική κάλυψη που περιλαμβάνει άμεση επέμβαση εξειδικευμένων τεχνικών με σκοπό την επείγουσα επισκευή ζημιών στην κατοικία σου (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, τζάμια κλπ.).
  • Fast track ενημέρωση, μέσα σε 3 ημέρες, για αποζημίωση σε περιπτώσεις, όπως: Βραχυκύκλωμα, θραύση κρυστάλλων, τυχαίες ζημιές, αντικατάσταση κλειδαριών