14
Πολίτης του Σήμερα

Google Alerts και δεν ξεχνάς τίποτα

Google Alerts και δεν ξεχνάς τίποτα
Μάθε να χρησιμοποιείς το Google Alerts για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις αυτόματα και να μην ξεχνάς τίποτα.

Google Alerts! Μια από τις υπηρεσίες της Google η οποία έχει παραμείνει σχετικώς άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Κι όμως, δεν είναι ότι δεν είναι χρήσιμη· κάθε άλλο. Τι είναι, όμως, το Google Alerts; Είναι, πολύ απλά, μια λειτουργία η οποία σε ειδοποιεί αν γίνει κάτι. Ας το περιγράψουμε με ένα παράδειγμα: επισκέπτεσαι ένα on-line κατάστημα για να αγοράσεις κάτι, π.χ. ένα ζευγάρι παπούτσια, και βλέπεις πως έχουν εξαντληθεί. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα σου παρέχουν τη δυνατότητα να δώσεις το e-mail σου και, όταν παραλάβουν, να σου στείλουν e-mail για να σε ενημερώσουν πως τα παπούτσια που σε ενδιαφέρουν είναι διαθέσιμα. Αυτό είναι το Google Alerts, αλλά με περισσότερες δυνατότητες. Θα αναλάβει, λοιπόν, να κάνει αυτό που θα του πεις και να σε ενημερώσει όποτε υπάρξει κάποια εξέλιξη!

Πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο Google Alert; Απλό. Άνοιξε τη σελίδα του Google Alerts και γράψε την αναζήτηση που θέλεις να πραγματοποιήσει η Google. Πατώντας το Show Options μπορείς να βάλεις κι άλλες παραμέτρους στην αναζήτηση, να θέσεις συχνότητα, πηγές, γλώσσα, περιοχή, αλλά και το Google Account στο οποίο θα προωθούνται οι ειδοποιήσεις.

Τι μπορείς να βάλεις στο Google Alerts; Μα… ό,τι σε ενδιαφέρει! Η πιο απλή περίπτωση είναι να βάλεις alert για κάποιες ειδήσεις για θέματα τα οποία σε ενδιαφέρουν αλλά συνήθως δεν εμφανίζονται στις δημοφιλείς ειδήσεις ή στους τίτλους. Μπορείς να βάλεις alerts ακόμη και για ταινίες τις οποίες περιμένεις να βγουν, για συγκροτήματα των οποίων περιμένεις πως και πως το νέο άλμπουμ, ακόμη και για καινούριες σεζόν σειρών. Επίσης μπορείς να βάλεις αναζήτηση για την επιχείρηση ή το μαγαζί σου (ή απλά στο όνομά σου), ώστε να ειδοποιείσαι όποτε εμφανίζονται νέα αποτελέσματα στην αναζήτηση της Google.

Προφανώς μπορείς να βάλεις ειδοποιήσεις για κάθε φορά που εμφανίζονται δικά σου στοιχεία στο Internet, όπως το ονοματεπώνυμό σου, η διεύθυνση ή το e-mail σου. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν, είτε αυτά είναι φίλοι ή συγγενείς, είτε απλά κάποιος ηθοποιός, πολιτικός ή τραγουδιστής.

Επίσης μπορείς να βάλεις ειδοποίηση και για τοπικά νέα, όπως για παράδειγμα, όποτε εμφανίζονται άρθρα ή ειδήσεις για το χωριό του πατέρα σου ή για την πόλη στην οποία διαμένεις.

Πραγματικά, το Google Alerts μπορεί να γίνει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο και βέβαια μπορεί να σκεφτείς και άλλες πιθανές χρήσεις. Δοκίμασέ το!