4
Υγεία & Fitness

Οι smart fitness συσκευές & apps που θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις σου από το σπίτι

Οι smart fitness συσκευές & apps που θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις σου από το σπίτι
Η γυμναστική στο σπίτι είναι η νέα τάση. Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, όμως, πρέπει να ξέρεις τον τρόπο. Ευτυχώς, υπάρχουν όργανα με τεχνητή νοημοσύνη και για αυτό, για να αποκτήσεις το beach bod των ονείρων σου με σωστή γυμναστική!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και, όπως όλοι οι άνθρωποι στον αναπτυγμένο κόσμο, θα θέλεις να πας στην παραλία και να επιδείξεις το τρομερό σου beach bod, το οποίο έχτισες με κόπο και ιδρώτα σε κάποιο γυμναστήριο. Τι, όχι; Αν δεν έχεις όρεξη για γυμναστήριο, αν δεν σου αρέσει το κλίμα, ή αν δεν προλαβαίνεις, μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο σπίτι. Τώρα, με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου ένα έξυπνο όργανο γυμναστικής και να ασκηθείς με σωστό τρόπο! Σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα!

Fiture

Το Fiture είναι ένας έξυπνος καθρέπτης με οθόνη και κάμερες κρυμμένα πίσω από την ανακλαστική επιφάνεια, για να σε καθοδηγεί στις ασκήσεις σου. Δεν είναι φθηνό, αλλά μιλάμε για την αιχμή της τεχνολογίας! Υποστηρίζει πάρα πολλά είδη άσκησης, ενώ διαθέτει και προηγμένα συστήματα motion tracking για να σου λέει αν κάνεις την άσκηση με λάθος τρόπο! Επίσης έχει σύστημα βαθμολογίας, για να σε παροτρύνει να βάλεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου, αλλά και app για το κινητό.

Tempo Move

Το Tempo Move είναι ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης βαρών, σε συνδυασμό με app για το κινητό και λειτουργία cast για να βλέπεις τις οδηγίες στην smart TV σου. Η κάθε πλάκα των αλτήρων έχει αισθητήρες, ώστε το app να γνωρίζει πόσο βάρος σηκώνεις ανά πάσα στιγμή, ενώ οι ίδιοι οι αλτήρες έχουν σύστημα ανίχνευσης κίνησης! Και όταν τελειώσεις τη γυμναστική, το καλαίσθητο κουτί αποθήκευσης θα κρύψει τα βάρη για να μην δείχνουν άσχημα στο σαλόνι σου!

OxeFit

Εδώ έχουμε ένα εξειδικευμένο σύστημα εκγύμνασης για αθλήματα στο νερό ή στο χιόνι. Το OxeFit XS1 είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να εξομοιώσει πολλά αθλήματα (πχ κωπηλασία) και, μέσω της ενσωματωμένης οθόνης, να σε καθοδηγήσει αλλά και να παρακολουθήσει την πρόοδό σου! Παράλληλα, διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη για να σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τις επιδόσεις σου. Εκτός της κωπηλασίας, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για απλές ασκήσεις για όλο το σώμα, ενώ το app έχει μέχρι και συνταγές για σωστή διατροφή! Δεν είναι φθηνό, αλλά προσανατολίζεται περισσότερο σε αθλητές ή πολύ σοβαρούς ερασιτέχνες της άθλησης.

YogiFi Smart Mat

Για φανατικούς της γιόγκα, το YogiFit Smart Mat είναι ένα σύστημα για να σε καθοδηγήσει στη γιόγκα, ανιχνεύοντας τη στάση του σώματός σου και δίνοντάς σου συμβουλές για να έχεις την τέλεια στάση σώματος σε όλες τις στάσεις. Μάλιστα, το app περιλαμβάνει πάνω από 60 στάσεις, ξεκινώντας από τις πιο βασικές για αρχάριους και φτάνοντας σε ιδιαίτερα απαιτητικές για τους προχωρημένους. Εκτός αυτών, διαθέτει και υλικό σε μορφή βίντεο, για ακόμη πιο σωστή καθοδήγηση.

JRNY

Προφέρεται “journey” και είναι ένα σύστημα για να σε καθοδηγήσει στην γυμναστική από το σπίτι. Μάλιστα το JRNY, συνεργάζεται και με υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Disney+ για να βλέπεις όσο γυμνάζεσαι! Διαθέτει και πολλούς συνεργάτες γυμναστές, για διάφορα είδη εκγύμνασης, ενώ έχει και motion tracking μέσω της κάμερας του κινητού, για να διασφαλίσει τη σωστή στάση του σώματος αλλά και να μετράει τις επαναλήψεις σου! Παράλληλα συνεργάζεται και με διάφορα άλλα όργανα γυμναστικής με αισθητήρες (πχ αλτήρες SelectTech ή ποδήλατα Bowflex), για μέγιστα αποτελέσματα!

CAROL Bike

Εδώ έχουμε ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας, για να μετράς τις επιδόσεις σου αλλά και να βελτιώσεις την αναπνοή σου, να ενισχύσεις το κυκλοφορικό σου σύστημα, και βέβαια να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου. Μάλιστα, το CAROL Bike μπορεί να ανιχνεύσει την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και να προσαρμόσει αναλόγως την αντίσταση, αυξάνοντας προοδευτικά τη δυσκολία, όσο το σώμα σου βελτιώνεται!