16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πώς να στείλεις μηνύματα μέσω AI

Πώς να στείλεις μηνύματα μέσω AI
Εάν δεν θέλεις να απαντάς στα μηνύματα, μπορεί να το κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη για σένα. Μάθε πώς…

Η Google έχει επενδύσει σοβαρά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα εργαστήρια στον κόσμο. Μπορεί το ChatGPT να έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, η Google όμως συνεχίζει την ανάπτυξη των συστημάτων της και σιγά σιγά βλέπουμε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να μπαίνουν σε προϊόντα της τα οποία χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που εισάγει η εταιρεία αφορά τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε καθημερινά από τα smartphones.

Η Google έχει βάλει το Google Messages σε όλα τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android – το οποίο αναπτύσσει η ίδια – και του έχει δώσει υποστήριξη στο RCS. Αυτό είναι ένα σύστημα το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα SMS, μια απαρχαιωμένη τεχνολογία η οποία είναι εγγενώς ανασφαλής. Το Messages μπορεί να συνεργαστεί τόσο με RCS όσο και με τα παλαιότερα SMS και MMS, αλλά μόνο μέσω του RCS ενεργοποιείται η νέα λειτουργία της απάντησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Εμείς άνθρωποι, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε μοναδικοί κι αναντικατάστατοι, ανταλλάσσουμε συνεχώς τυπικά μηνύματα. Τόσο τυπικά που δεν χρειάζεται καν τεχνητή νοημοσύνη κορυφαίου επιπέδου για να “καταλάβει” τον τρόπο γραφής του κάθε ανθρώπου και να αρχίσει να παράγει παρόμοιες απαντήσεις! Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύεται η Google και δημιούργησε το νέο σύστημα, ονόματι “Magic Compose”.

Το Magic Compose λειτουργεί μέσα από το Messages και, για την ώρα, είναι πειραματικό. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα, εάν τα αποτελέσματα είναι καλά. Προς το παρόν, περιορίζεται σε χρήστες στις ΗΠΑ και μόνο στα Αγγλικά. Επίσης, μόνο για χρήστες με ενεργοποιημένο το RCS. Δεν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση· η Google έχει βάλει το σύστημα να ενεργοποιείται αυτομάτως πατώντας στο “message suggestions”. Το Magic Compose θα χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα 20 μηνύματα που έχεις ανταλλάξει με τον άλλο χρήστη, για να μπορέσει να “κατανοήσει” τη συνομιλία και να προτείνει απαντήσεις οι οποίες να έχουν συνάφεια. Τα 20 αυτά μηνύματα αποστέλλονται στους servers της Google για ανάλυση και για την παραγωγή των απαντήσεων μέσω τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν αποθηκεύονται, διαγράφονται αμέσως μετά την παραγωγή των προτάσεων, ούτε και χρησιμοποιούνται για την περαιτέρω εκπαίδευση του συστήματος της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το στυλ των κειμένων που προτείνει το Magic Compose. Ανάμεσα στα διάφορα στυλ που είναι διαθέσιμα, βρίσκουμε “Σαικσπηρικό”, “Λυρικό”, “Χαλαρό”, και “Ενθουσιώδες”. Προφανώς, τα δύο πρώτα βρίσκονται εκεί χάριν αστεϊσμού, αλλά όλα έχουν λόγο ύπαρξης. Μάλιστα, στα screenshots που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Google, καθώς και στο βίντεο που μπορείς να δεις πιο κάτω, είναι φανερό πως το σύστημα είναι σε θέση να παράξει όντως χρήσιμες απαντήσεις.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε το σύστημα να βγει από τη δοκιμαστική περίοδο και να αρχίσει να υπάρχει ως επιλογή και σε άλλες χώρες, αλλά και, εν ευθέτω καιρώ, σε άλλες γλώσσες! Μέχρι τότε, θα πρέπει να γράφεις τις απαντήσεις εσύ!

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το Magic Compose: