14
Πολίτης του Σήμερα

Tablet μόνο για παιδιά

Tablet μόνο για παιδιά
Η καλύτερα μια πλατφόρμα μόνο για παιδιά. Πρόκειται για το Google Kids Space το οποίο κυκλοφόρησε πρώτα στο Lenovo Tab M10 HD Gen 2.

Ο ρόλος της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών είναι ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους γονείς, όσο και τους ειδικούς, εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή των πρώτων παιχνιδομηχανών οι γονείς ανησυχούσαν βλέποντας τα παιδιά τους καρφωμένα μπροστά σε μια τηλεόραση ή οθόνη. Τώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει, μιας και η τεχνολογία είναι εύχρηστη και προσιτή σε όλους, με τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε smartphones και tablets από τη στιγμή που γεννιούνται.

Η αναγκαιότητα της προστασίας των παιδιών, όμως, έχει γίνει εξ ίσου καταφανής και οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχουν λειτουργίες ή προφίλ για παιδιά, όπως και αρκετοί κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει tablets και smartphones προσανατολισμένα στις μικρότερες ηλικίες. Τώρα, όμως, η Google πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και εισάγει το Kids Space.

Τι είναι το Kids Space; Δεν πρόκειται για μια υπηρεσία, ούτε κάποια νέα συσκευή. Το Kids Space είναι ένα mode για tablets που τρέχουν Android, το οποίο μεταμορφώνει τη συσκευή, συγκεντρώνοντας apps, βιβλία και βίντεο ειδικά για παιδιά, σε ένα θελκτικό και όμορφο περιβάλλον. Το Kids Space θα έρχεται ενσωματωμένο στο νέο tablet της Lenovo, ονόματι Tab M10 HD Gen 2 για αρχή, αλλά η Google θέλει να το δει και σε άλλα μοντέλα, στο μέλλον.

Το Kids Space είναι μελετημένο έτσι ώστε να συνεργάζεται με το Family Link, ένα app το οποίο κυκλοφορεί αρκετό καιρό τώρα και του οποίου ο σκοπός είναι να παρέχει στους γονείς τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να ελέγχουν και να κατευθύνουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στον κόσμο του Internet. Μέσω αυτού μπορείς να βάλεις χρονικά όρια στο tablet, να θέσεις φίλτρα προστασίας, να ελέγξεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας και πολλά ακόμα. Η Google, όμως, πήρε το μήνυμα των γονιών, οι οποίοι ήθελαν ακόμη περισσότερα εργαλεία και έλεγχο στο υλικό στο οποίο έχει πρόσβαση το παιδί.

Μέσα από το περιβάλλον του Kids Space, τα παιδιά θα βρουν επιλεγμένα apps, τα οποία έχουν περάσει από τον έλεγχο ακαδημαϊκών και ειδικών εκπαιδευτικών. Η Google συνεργάστηκε και με κορυφαίους εκδότες, ώστε να παρέχει πάνω από 400 παιδικά βιβλία δωρεάν. Παράλληλα, το YouTube Kids παρέχει πολλά και διασκεδαστικά βίντεο, τα οποία κρατάνε το ενδιαφέρον των παιδιών και τα παροτρύνουν για δραστηριότητες εκτός οθόνης.

Αν θες κι εσύ να έχεις τον έλεγχο του τι κάνει το παιδί σου στο tablet, η Google έφτιαξε το Kids Space ειδικά για σένα!