80
COSMOTE Tips

Tips για να μην ξεμένεις από μπαταρία

Tips για να μην ξεμένεις από μπαταρία
Ξέμεινες από μπαταρία στο κινητό σου; Σου δείχνουμε πως να μην το ξαναπάθεις. Για καλό και για κακό πάρε ένα powerbank.

Κατά μέσο όρο και με τυπική χρήση που περιλαμβάνει ομιλία, data και Wi-Fi, ένα smartphone δε «βγάζουν» τη μέρα. Σε κάποιες περιπτώσεις με μία φόρτιση, μπορεί να διαρκέσει δύο ημέρες αλλά μέχρι εκεί. Πριν δεις τι μπορείς να κάνεις για να μην ξεμένεις από μπαταρία, τι θα έλεγες για μια εξωτερική μπαταρία; Φυσικά, μιλάμε για τα powerbanks τα οποία εξασφαλίζουν λίγη ακόμα ενέργεια στο κινητό σου, όταν δεν έχεις πρόσβαση σε φορτιστή και πρίζα.

Όπως προαναφέραμε, τα powerbanks δεν είναι τίποτε άλλο από απλές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες κλεισμένες σε όμορφο πλαστικό περίβλημα και εξοπλισμένες με USB και micro USB για να φορτίζουν και να φορτίζονται. Μάλιστα, κάποια πιο εξελιγμένα μοντέλα διαθέτουν LEDs που δείχνουν τη στάθμη της αποθηκευμένης ενέργειας. Δεν συνοδεύονται από δικό τους φορτιστή, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν του κινητού σου. Φρόντισε να διατηρείς το powerbank σου πάντα γεμάτο, για να είναι πάντα έτοιμο προς χρήση.

Τα powerbanks διαφέρουν στη χωρητικότητά τους η οποία μετριέται σε mAh. Όσο περισσότερο είναι το νούμερο αυτό, τόσο περισσότερη ενέργεια αποθηκεύεται, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει κινητό και tablet όχι μία αλλά πολλές φορές.

Όλα τα κορυφαία powerbanks θα τα βρεις στο ΓΕΡΜΑΝΟ.

Εξοικονόμηση ενέργειας 

Τώρα που πήρες κι εσύ powerbank, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σπαταλάς την μπαταρία του κινητού σου ανεξέλεγκτα. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα σε ένα χαμηλό επίπεδο, όχι όμως τόσο χαμηλό που να μην βλέπεις τίποτα. Ο αισθητήρας περιβαλλοντικού φωτισμού μπορεί να φαίνεται χρήσιμος, αλλά καταναλώνει κι αυτός ενέργεια, επομένως καλό είναι να μην τον ενεργοποιήσεις. Γενικά όλοι οι αισθητήρες (εγγύτητας, φωτισμού) και οι έξυπνες λειτουργίες όπως η λειτουργία τσέπης, οι υπηρεσίες εντοπισμού καταναλώνουν ενέργεια. Εάν δεν τους χρειάζεσαι απενεργοποίησέ τους.

Παραμένοντας στην οθόνη, να πούμε ότι τα widgets και τα live backgrounds (γενικά, ό,τι κινείται στην οθόνη) καταναλώνουν μπόλικη ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανάδραση (αυτό που λέμε δόνηση). Απενεργοποίησε την ανάδραση στα πατήματα της οθόνης και του πληκτρολογίου και άφησε μόνο (εάν το θέλεις) τη δόνηση στις εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεσαι κάποιο ειδικό battery app. Τα περισσότερα από αυτά καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που υποτίθεται ότι εξοικονομούν. Άλλωστε όλα τα σύγχρονα mobile λειτουργικά συστήματα, διαθέτουν ειδικές λειτουργίες «battery saver» οι οποίες απενεργοποιούν έξυπνα τα χαρακτηριστικά που δεν χρειάζονται. Στο Android, υπάρχει επίσης και η λειτουργία battery optimization, η οποία απενεργοποιεί τη δραστηριότητα παρασκηνίου των apps που δεν χρησιμοποιούνται εξοικονομώντας ενέργεια και βελτιώνοντας τη λειτουργία της μπαταρίας.