8
Ψυχαγωγία

Βάλε το αγαπημένο σου TikTok ως wallpaper!

Βάλε το αγαπημένο σου TikTok ως wallpaper!
Αντί για μια βαρετή φωτογραφία, τώρα μπορείς να βάλεις ένα βίντεο από το TikTok στο φόντο του κινητού σου, για να μη βαριέσαι ποτέ, ούτε στη home screen.

Το smartphone είναι η επέκταση του εαυτού μας εδώ και κάμποσα χρόνια. Μέσω αυτού επικοινωνούμε με φίλους, γνωστούς, συγγενείς, αλλά και αγνώστους, ακούμε μουσική, βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, στέλνουμε e-mails και μηνύματα, παίζουμε παιχνίδια, βλέπουμε βίντεο, δικτυωνόμαστε. Όπως όλα τα προσωπικά αντικείμενα, έτσι και το smartphone αποτελεί επέκταση του εαυτού μας, αλλά και συσκευή η οποία κάνει πραγματικότητα, σε μεγάλο βαθμό, την ψηφιακή μας παρουσία στο διαδίκτυο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν προσωποποιήσει το smartphone, τόσο εξωτερικά όσο και “εσωτερικά”, έτσι ώστε να αντανακλά την προσωπικότητα και τα γούστα τους – είμαστε βέβαιοι πως κι εσύ το έχεις κάνει. Είτε μιλάμε για ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος, για ένα ιδιαίτερο κάλυμμα ή θήκη, είτε κάποιο wallpaper στη home screen ή τη lock screen του, είτε ακόμη και για τον τρόπο που οργανώνεις τα εικονίδια στη home screen και τα widgets τα οποία υπάρχουν εκεί. Τώρα υπάρχει τρόπος να πας την προσωποποίηση ένα βήμα παραπέρα!

Αντί να έχεις μια στατική εικόνα για wallpaper, μπορείς να βάλεις ένα βίντεο από το TikTok να παίζει, πίσω από εικονίδια και widgets. Ο τρόπος είναι σχετικά απλός, αλλά απαιτεί κάποια συγκεκριμένα βήματα. Ας τα δούμε!

Σε συσκευές Android

Το να βάλεις ένα βίντεο ως wallpaper είναι απλό, αλλά χρειάζεται… κάτι. Ξεκινάμε ανοίγοντας το app του TikTok. Βρες ένα βίντεο που σου αρέσει και το οποίο θα ήθελες να γίνει το wallpaper στη συσκευή σου. Πάτα τις τρεις τελείες στα δεξιά και επίλεξε το Set as wallpaper. Την πρώτη φορά που θα το κάνεις, το app θα σε στείλει στο Google Play για να κατεβάσεις το app της TikTok που κάνει αυτή τη μετατροπή. Εγκατάστησέ το και, αφού ανοίξει, πάτα το Open TikTok to set wallpaper. Εκεί θα δεις, σε πλήρη οθόνη, ένα preview του βίντεο. Αν σου κάνει, πάτα το Set as wallpaper και έπειτα ξανά Set wallpaper. Το Android θα σε ρωτήσει αν θέλεις να βάλεις το βίντεο ως wallpaper στη home screen ή/και στη lock screen.

Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, μιας και το Android θα θυμάται την επιλογή σου και θα την εφαρμόζει κάθε φορά που πας να αλλάξεις wallpaper. Αν θες να το αλλάξεις, θα πρέπει να αλλάξεις το wallpaper χειροκίνητα, πατώντας παρατεταμένα σε κάποιο κενό σημείο της home screen και βάζοντας κάποια φωτογραφία ως wallpaper. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι πως δε μπορείς να έχεις βίντεο μόνο στη lock screen. Οι επιλογές σου είναι, μόνο στη home screen ή και στις δύο.

Στο Android 12 (και τα επόμενα) μπορείς να βρεις τα βίντεο που έχεις “κατεβάσει” κατά καιρούς, ακολουθώντας τη στάνταρ διαδικασία αλλαγής του wallpaper, μέσω του Android. Αν πατήσεις παρατεταμένα τη home screen, ανοίξεις το Wallpaper & style, και κατέβεις στο Change wallpaper, στη λίστα θα βρεις και τα βίντεο υπό το λογότυπο του TikTok. Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία είναι πως δεν έχεις προεπισκόπηση του κάθε αρχείου.

Σε iPhone

Εδώ δεν υπάρχει app του TikTok για να απλοποιήσει τη διαδικασία, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Άνοιξε το app του TikTok, πάτα στο Share και επίλεξε Live photo. Οι live photos είναι ο τρόπος που το iOS καταλαβαίνει τα wallpapers με βίντεο, αλλά τα θεωρεί εικόνες. Με την επιλογή αυτή, το βίντεο θα αποθηκευτεί σε ένα νέο φάκελο με όνομα Live photos μέσα στο app Photos. Για να το βάλεις ως wallpaper, ακολουθείς την διαδικασία που ακολουθείς και για κανονικές φωτογραφίες: Settings > Wallpaper > Choose a wallpaper. Από εκεί, βρες τον φάκελο και το αρχείο που θέλεις, πατάς Set και επιλέγεις το πού θες να το χρησιμοποιήσεις.

Το iOS έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όμως. Το βίντεο παίζει μόνο στη lock screen, ενώ στη home screen θα βλέπεις μόνο το πρώτο καρέ, σαν φωτογραφία. Αλλά και στη lock screen, θα πρέπει να πατήσεις παρατεταμένα για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.

Γενική προειδοποίηση: τα live wallpapers, δηλαδή τα wallpapers που είναι βίντεο και όχι στατικές εικόνες, απαιτούν πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ, επομένως θα πρέπει να περιμένεις να δεις τη μπαταρία της συσκευής σου να αδειάζει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως.