8
Ψυχαγωγία

Τα καλύτερα VR apps

Τα καλύτερα VR apps
Έχεις smartphone, αγόρασες κι ένα VR headset από το Γερμανό. Τι τα κάνεις; Σε βοηθάμε να ανακαλύψεις τα καλύτερα VR apps.

Η νέα μεγάλη επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας είναι το VR (Virtual Reality). Για την ακρίβεια, η εικονική πραγματικότητα δεν είναι και τόσο νέα, αλλά μόλις πρόσφατα χάρη στην εξέλιξη των επεξεργαστών, την αύξηση της ανάλυσης τον οθονών και τη σμίκρυνση της τεχνολογίας γενικότερα, επέτρεψε στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν VR headsets τα οποία σε μεταφέρουν σε νέους, εικονικούς κόσμους. Εάν θέλεις να παίξεις παιχνίδια όπως ποτέ πριν και να εξερευνήσεις μαγικούς κόσμους από το διάστημα μέχρι τα βάθη των ωκεανών, χρειάζεσαι κατ’ αρχήν ένα headset. Που θα το βρεις; Σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Πριν δούμε τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με ένα VR headset ας δούμε τι ακριβώς υπάρχει στην αγορά. Οι βασικές κατηγορίες των headsets αυτών είναι δύο: τα smartphone headsets και τα αυτόνομα. Τα δεύτερα περιλαμβάνουν όλο το hardware που απαιτείται και στην πραγματικότητα είναι οθόνες προβολής για υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Τα πρώτα είναι απλά θήκες με φακούς, οι οποίες δεν έχουν οθόνες και hardware. Για να λειτουργήσουν χρειάζονται ένα σύγχρονο smartphone και το κατάλληλο VR app.

Ο μαγικός κόσμος των VR apps

Την αρχή στο χώρο των smartphone VR headsets την έκανε η Google με το Cardboard, ένα χάρτινο headset το οποίο μπορεί να συναρμολογήσει ο καθένας. H Google έχει δημιουργήσει ένα ειδικό «κατάστημα» μέσα στο Google Play το οποίο περιέχει εφαρμογές για συσκευές συμβατές με το Google Cardboard. Μέσα από το ομώνυμο app, μπορείς να εξερευνήσεις τις διαθέσιμες εφαρμογές, να περπατήσεις μέσα από το Street View, να επισκεφτείς άλλα μέρη της γης μέσα από το Google Earth, ή να δεις και να τραβήξεις φωτογραφίες 360 μοιρών χρησιμοποιώντας το Carboard Camera.

Κάθε εφαρμογή που κατεβάζεις (μενού Get Apps) μέσα από το Cardboard προστίθεται στο My Library, ενώ μπορείς να ανακαλύψεις κι άλλες μέσα από το «κανονικό» Google Play. Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στο εκπληκτικό Within και στο Discovery VR. Πρόκειται για δύο apps γεμάτα από εκπληκτικά βίντεο VR, ντοκιμαντέρ, μικρά animations κ.λπ.

Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.