13
Επιστήμη & Έρευνα

Δες τις καλύτερες λήψεις από την ολική έκλειψη Ηλίου!

Δες τις καλύτερες λήψεις από την ολική έκλειψη Ηλίου!
Ορατή μόνο στην Αμερική, τώρα γίνεται ορατή και στην οθόνη σου! Δες τον Ήλιο όπως τον είδαν οι Αμερικάνοι!

Η ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή στην βόρειο Αμερική τον περασμένο μήνα, προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την υφήλιο. Τα social media γέμισαν με φωτογραφίες και βίντεο, ενώ πολλά ήταν τα μέσα που είχαν ζωντανή κάλυψη. Μάλιστα, η ίδια η NASA είχε ζωντανή εκπομπή με κάμερες σε διάφορα σημεία της πορείας της έκλειψης, η οποία ξεκίνησε στην δυτική ακτή του Μεξικό, διάνυσε χιλιάδες χιλιόμετρα με κατεύθυνση βορειοανατολική, και κατέληξε στην ανατολική ακτή του Καναδά. Είχαμε γράψει και τον προηγούμενο μήνα για την έκλειψη, δίνοντάς σου όλους τους λόγους που δεν έπρεπε να χάσεις αυτή την έκλειψη (αν, προφανώς, μπορούσες να πας), αλλά πλέον έχουμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την ίδια την έκλειψη.

Προτού δείξουμε τις φωτογραφίες, θα πρέπει να αναφέρουμε πως, σχεδόν ταυτόχρονα της εκλείψεως, εμφανίστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες πάμπολλες ψεύτικες φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, στο κυνήγι λίγων (ή και πολλών) likes, πολλοί “έξυπνοι” είχαν προετοιμάσει φωτογραφίες ή έσπευσαν να επεξεργαστούν αληθινές φωτογραφίες, προσθέτοντας πράγματα για να τις κάνουν να φαίνονται πιο εντυπωσιακές. Εμείς έχουμε διαλέξει προσεκτικά τις φωτογραφίες εδώ, προσέχοντας να είναι – πρωτίστως – αληθινές!

Η έκλειψη διάνυσε ένα μεγάλο μέρος της βορείου Αμερικής (δες εδώ), επομένως εκατομμύρια ανθρώπων την είδαν ζωντανά και είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και να απολαύσουν το μοναδικό αυτό κοσμικό γεγονός. Δυστυχώς για κάποιους, κυρίως στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και σε κάποια μέρη του Καναδά, ο καιρός δεν τους έκανε το χατίρι – συγκεκριμένα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, και στο Οντάριο, πλήθος περίμενε την έκλειψη και τελικά είδαν ένα… ημίφως, καθώς ο ουρανός ήταν σκεπασμένος από πυκνά σύννεφα. Οι υπόλοιποι, όμως, είδαν την έκλειψη σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμη, στη NASA είδαμε πλάνα και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον οποίο οι αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν την επιφάνεια της Γης και την κολοσσιαία σκιά της Σελήνης πάνω της, ενώ υπάρχει και βίντεο (απόλαυσέ το εδώ) με την πορεία της σκιάς στην υδρόγειο σφαίρα!

Μάλιστα, πάρα πολύς κόσμος, επισκέπτες αλλά και ντόπιοι, είχαν πάει σε διάφορα μέρη, όπως στη διάσημη πίστα της Ινδιανάπολης, για να δουν την έκλειψη παρέα με κόσμο, ενώ χιλιάδες επισκέπτες κανόνισαν τις διακοπές τους στις ΗΠΑ ή το Μεξικό και φρόντισαν να βρίσκονται στην πορεία της ολικής έκλειψης το πρωί της 8ης Απριλίου. Ενδεικτικός είναι και ο χάρτης που δημοσίευσε το Airbnb, στον οποίο μπορεί κανείς να καταλάβει την πορεία της έκλειψης από τα μέρη με 100% πληρότητα το βράδυ της 7ης Απριλίου!

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απόλαυσε τις καλύτερες (αληθινές) φωτογραφίες της έκλειψης, όπως τις βρήκαμε από επίσημες πηγές και συγκεκριμένα την πιο επίσημη από όλες: τη NASA.