4
Υγεία & Fitness

Έχεις Pixel 8 Pro; Έχεις θερμόμετρο!

Έχεις Pixel 8 Pro; Έχεις θερμόμετρο!
Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο Google Pixel 8 Pro

Οι έξυπνες συσκευές που έχουμε, σιγά σιγά αρχίζουν και αποκτούν λειτουργίες που ξεφεύγουν από την ίδια την συσκευή και περνάνε στα χωράφια άλλων. Τα smartphones ξέρουν καλά από αυτό, έχοντας μπει (και εκτοπίσει) στους χώρους των φωτογραφικών μηχανών, των players μουσικής, των πλοηγών GPS, και πολλών άλλων. Τώρα έχει έρθει η σειρά των συσκευών που αφορούν την παρακολούθηση σωματικών λειτουργιών και παραμέτρων, με τα smartwatches να έχουν αποκτήσει λειτουργίες καρδιογράφου, θερμομέτρου, οξυμέτρου, και άλλων συσκευών που βρίσκαμε σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία. Τελευταία προσθήκη, το θερμόμετρο στο Google Pixel 8 Pro!

Κρυμμένος στο πίσω μέρος του μεγάλου μοντέλου της Google, του Pixel 8 Pro, βρίσκεται και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας, κάτι που το κάνει μοναδικό και του επιτρέπει να είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Κατά βάσιν, πρόκειται για έναν αισθητήρα υπερύθρων, ο οποίος μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία διαφόρων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων και το ανθρώπινο σώμα! Το Google Pixel 8 Pro κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, όμως ο αισθητήρας θερμοκρασίας του περίμενε την έγκριση του Αμερικάνικου FDA (Food & Drug Administration), αντίστοιχο του ΕΟΦ, ο οποίος ακολουθεί πολύ αυστηρά πρότυπα και δοκιμές για ό,τι έχει να κάνει με θέματα υγείας. Μετά από αρκετούς μήνες, όμως, ο αισθητήρας της Google πήρε έγκριση και πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος.

Το app του θερμόμετρου έρχεται προεγκατεστημένο στο Pixel 8 Pro, και είναι εύκολο να μετρήσεις τη θερμοκρασία του οποιουδήποτε αντικειμένου. Πάμε να δούμε τα “γενικά”.

Για γενική μέτρηση

Ανοίγεις το app με όνομα… Thermometer. Πατάς στο Object temperature. Επιλέγεις το υλικό του αντικειμένου του οποίου θες να μετρήσεις τη θερμοκρασία. Κρατάς το κινητό περίπου 5 εκατοστά από το αντικείμενο. Πατάς “Tap to measure”. Αυτό ήταν! Θα δεις τη θερμοκρασία να εμφανίζεται στην οθόνη του Pixel, και μπορείς να αλλάξεις κλίμακα, στην (περίεργη) περίπτωση που θες να το δεις σε βαθμούς Fahrenheit, αλλά για να είσαι σίγουρος, κάνε τη μέτρηση 2-3 φορές.

Μέτρηση θερμοκρασίας σώματος

Μετά την έγκριση του FDA, πλέον μπορείς να είσαι σίγουρος πως το Pixel 8 Pro μπορεί να μετρήσει σωστά και θερμοκρασία σώματος. Άνοιξε το app με όνομα Thermometer και πάτα το “Body temperature”. Διάλεξε την ηλικία του ανθρώπου του οποίου θέλεις να μετρήσεις τη θερμοκρασία, από το μενού που βρίσκεται πάνω δεξιά. Βάλε τη συσκευή περίπου 5 εκατοστά μακριά από το μέτωπο. Περίμενε μέχρι το Pixel να αρχίσει να κάνει “μπιπ”. Μετακίνησε τη συσκευή αργά δεξιά-αριστερά στο μέσο του μετώπου. Σταμάτα όταν ακούσεις το επόμενο “μπιπ”. Η θερμοκρασία θα αναγράφεται στην οθόνη.

Είναι ακριβές το θερμόμετρο;

Οι δοκιμές όσων το έχουν, δείχνουν πως το Pixel 8 Pro μπορεί να μετρήσει με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία του σώματος. Η ακρίβεια μπορεί να επηρεαστεί και από την απόσταση ή τον τρόπο που κρατά κανείς τη συσκευή, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Λίγο μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση, ή μεγαλύτερη κλίση στη συσκευή μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες μετρήσεις. Καλό είναι να κάνεις δοκιμές σε υγιή άτομα, μέχρι να βρεις τον τρόπο να παίρνεις αξιόπιστες μετρήσεις, προτού πας σε κάποιον που θες να δεις αν έχει πυρετό.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Pixel 8 Pro αποκτά ένα νέο εργαλείο, το οποίο το κάνει ακόμη πιο χρήσιμο!