6
Πολιτισμός

Επισκέψου το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Επισκέψου το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ
Γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Θα σου μείνει αξέχαστη.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (IMD) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, υπό τον συντονισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς μουσεία που δεν έχεις επισκεφτεί ή να δεις συλλογές που θα ήθελες να ξαναδείς. Σου προτείνουμε να επισκεφτείς και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ συνδυάζοντας την επίσκεψή σου με τη Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών που είναι στις 17 Μαΐου.

Μάλιστα, ειδικά για τις δύο αυτές διεθνείς ημέρες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ έχει προγραμματίσει διάφορες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλους μέσα και έξω από το Μουσείο από 16 έως 19 Μαΐου. Οι δράσεις είναι εμπνευσμένες από το φετινό μήνυμα συνδέοντας την εκπαίδευση και την έρευνα με την ψυχαγωγία, την προσωπική έκφραση και την συν-δημιουργία.

  • Επισκεπτόμαστε τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας για να παίξουμε ένα ομαδικό διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας, εμπνευσμένο και βασισμένο στο ερευνητικό έργο της επιστημονικής ομάδας του Μουσείου για τους τρόπους επικοινωνίας της αρχαιότητας.
  • Ο 1ος όροφος μεταμορφώνεται σε θέατρο, όπου προβάλλεται η παράσταση “Σας παρακαλώ με συνδέετε με το γέλιο;” με έμπνευση από την ιστορία των τηλεφωνητριών του ΟΤΕ. Σε ένα storytelling εργαστήρι γινόμαστε Αγγελιαφόροι και στέλνουμε τηλεγράφημα στις θεές της αρχαιότητας.
  • Ένας πραγματικός ζογκλέρ βρίσκεται στο Μουσείο και μέσα από ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά με μπάλες και κορίνες, ζούμε μια μαγική διαδρομή στη ζογκλερική τέχνη και τις τηλεπικοινωνίες.
  • Στην νέα εκπαιδευτική αίθουσα του 2ου ορόφου, στα STEM εργαστήρια ρομποτικής και μηχανικής κατασκευάζουμε ρομπότ- δρομείς και κινούμενους ανεμόμυλους.
  • Στην αυλή του Μουσείου στη Νέα Κηφισιά βρίσκεται η καντίνα Food truck για καφέ και ποιοτικό street food, ενώ η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών μας ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων εδώ. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο, απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση που μπορείς να κάνεις εδώ

Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Πρωτέως 25 στη Ν. Κηφισιά και για πάνω από 30 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα on demand.

Μπες σε αυτή τη σελίδα για να κάνεις μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο, ενώ στο παρακάτω βίντεο ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα αναλάβει να σε ξεναγήσει.

Ανακάλυψε μουσεία και επισκέψου τα είτε διά ζώσης, είτε εικονικά

Η ιστοσελίδα https://museumfinder.gr/ αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια συγκέντρωσης και ανάδειξης όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας και έχει στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε σε αυτόν τομέα στο διαδικτυακό τοπίο της Ελλάδας.

Τα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας βρίσκονται συγκεντρωμένα στη σελίδα https://archaeologicalmuseums.gr/. Μουσεία εθνικά, περιφερειακά, αλλά και τοπικά ή άμεσα συνδεδεμένα με αρχαιολογικούς χώρους, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα ακριτικά νησιά. Μουσεία μεγάλα και μικρά, παλαιά και νέα, πλούσια στο περιεχόμενό τους που στοχεύουν να καταστήσουν το παρελθόν οικείο και τη γνώση του ελκυστική και διασκεδαστική. Βρες ό, τι είναι απαραίτητο, για να οργανώσεις μια επί τόπου επίσκεψη, καθώς και πληροφορίες για κάθε μουσείο χωριστά!

Τέλος, στο Google Arts & Culture (https://artsandculture.google.com/) έχεις ένα παγκόσμιο εικονικό μουσείο στην οθόνη σου. Σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς -έστω και εικονικά- διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ του σπιτιού σου και να δεις τις διάσημες συλλογές που βρίσκονται στα πιο εμβληματικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.