8
Ψυχαγωγία

Instagram από το PC; Κι όμως γίνεται!

Instagram από το PC; Κι όμως γίνεται!
Το Instagram είναι ένα mobile app. Μπορείς να ποστάρεις φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή αντί για το κινητό σου; Κι όμως γίνεται! Μάθε πώς.

Σου αρέσει να ανεβάζεις φωτογραφίες, βίντεο και life updates στο λογαριασμό σου στο Instagram μέσω smartphone αλλά θα ήθελες να μπορείς να κάνεις το ίδιο και από το PC σου; Τo Instagram αποτελεί μια εφαρμογή αποκλειστικά για κινητές συσκευές, χαρακτηριστικό στο οποίο οφείλεται και η όλη επιτυχία του. Μπορείς βέβαια να επισκέπτεσαι και την ιστοσελίδα instagram.com για να βλέπεις φωτογραφίες, αλλά οι αναρτήσεις γίνονται μέσα από τα mobile apps.

To Instagram έχει κυκλοφορήσει την επίσημη Universal εφαρμογή του για τα Windows 10 την οποία μπορείς να εγκαταστήσεις απευθείας από το Windows Store. Ωστόσο, ακόμα κι από αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα να ανεβάσουν φωτογραφίες, αλλά μόνο να κάνουν likes, follows, σχόλια κ.λπ.

Σίγουρα το upload φωτογραφιών από το κινητό δεν είναι κακό αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι δυνατές σου φωτογραφίες βρίσκονται στον υπολογιστή, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, που λήφθηκαν με επαγγελματικές μηχανές. Αυτές χρειάζεται να τις στείλεις στο κινητό για να βρεθούν στο Instagram, πράγμα που δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα του κόσμου.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι το Instagram αντιμετωπίζει όσους το επισκεφθούν από υπολογιστή ως… θεατές, υπάρχουν κάποιες λύσεις ώστε να «ξεγελάσεις» την πλατφόρμα και να μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες απευθείας από το desktop σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις ένα πρόσθετο στον Chrome ώστε το Instagram να νομίζει ότι χρησιμοποιείς mobile συσκευή και έτσι να σου «σερβίρει» την αντίστοιχη έκδοσή του! Το πρόσθετο αυτό λέγεται User-Agent Switcher και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν. Αφού το εγκαταστήσεις, επίλεξε από το μενού του είτε iOS, είτε Android και μπες στο Instagram. Μπροστά σου θα δεις τη mobile εκδοχή του site που σου επιτρέπει να κάνεις σχεδόν ό,τι και το app.

Ένα άλλο «κόλπο» για να ανοίξεις το Instagram στον browser σου αλλά με την mobile έκδοσή του, είναι πατώντας μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιό σου:

    • Chrome, Opera: Επισκέψου το Instagram και κάνε δεξί κλικ και επέλεξε «Inspect». Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί με τον πηγαίο κώδικα του Instagram. Στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου, κάνε κλικ στο εικονίδιο με το κινητό και το tablet. Είσαι έτοιμος!
    • Firefox: Πάτα το Control + Shift + M στα Windows ή Command + Opt + M στο Mac.
    • Safari: Πάτα Alt + Command + R για να εμφανιστεί το Responsive Design Mode. Επίλεξε μια mobile συσκευή και είσαι έτοιμος.

Φυσικά μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα εργαλείο για να στέλνεις τις φωτογραφίες στην εφαρμογή. Το Hootsuite ή το Gramblr είναι καλές επιλογές για αυτόν τον σκοπό. Συν τοις άλλοις, εφαρμογές σαν το Hootsuite προσφέρουν τη δυνατότητα προγραμματισμού των αναρτήσεων, ενώ στην εμπορική έκδοση μπορεί να σου παρουσιάσουν και analytics των φωτογραφιών που ανεβάζεις.

Υπάρχουν πάντως διάφοροι τρόποι να ανεβάζεις υλικό, βρες αυτόν που είναι πιο πρακτικός για σένα.